• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

KOTO Başkanı Özdağ: "Limanlar Birleştirilmeli"

KOTO Başkanı Özdağ: "Limanlar Birleştirilmeli"
KOTO Başkanı Murat Özdağ, kentin liman bölgesi olması ve trafik sorunu hakkında yaptığı açıklamada, “Limanların acilen otoban ve demiryolu ile bağlanması gerekiyor." dedi.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, 4’ncü aylık toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. İş programları hakkında konuşan Özdağ Cezayir, Rusya, Kazakistan ve İran gezileri hakkında bilgi verdi. Özdağ, Bosna-Hersek ile HES, enerji ve boya sektörlerinde işbirliği konusunda anlaşma olduğunu ve aynı şekilde Azerbaycan ile de iş programı yapılacağını belirtti. Kocaeli’nin birleşik liman bölgesi haline getirilmesi ve kentte trafik sorusuna da yanıt veren Özdağ, “”Limanların acilen otobana ve demiryolu ile bağlanması gerekiyor. Limanların da mümkünse fiziken birleştirilmesi ya da limanların tekelden işletilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Cezayir'e 3 Bin Prefabrik

Yurtdışında gerçekleştirilen iş programları hakkında bilgi veren Özdağ, amaçlarının Kocaeli’yi dünyaya en iyi şekilde tanıtmak olduklarını söyledi. Cezayir’de Cumhurbaşkanımıza eşlik ettik. Türkiye-Cezayir İş Forumu’na katıldı. Görüşmelerde 3 bin adet prefabrik konut için yatırımcı beklediklerini söylediler. Yakın bir zamanda Cezayir Yatırım Ajansı ilimize gelecek ve kendilerini KOTO Müteahhitler Birliği ile bir araya getireceğiz. Rusya’daki programımızda da 17 ayrı perakende zinciri ve Rusya genelinde 60 perakende zinciri ile çalışan federal satın alma birliğiyle görüşmeler yapıldı. Şu anda Rusya’dan 24 konteyner kuru bakliyat talebi bulunmakta ve lojistik ile ilgili görüşmeleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

İran önemli pazar

İran ile KOTO arasında gerçekleşen Tercihli Ticaret Anlaşması’nın sonrasında 19 Aralık tarihinde konu ile ilgili KOTO üyelerinin bilgilendirileceği belirtilirken toplantıya,  DEİK  Türkiye-İran İş Konseyi Başkanı ve KİBAR Holding İran Bölge Müdürü Rıza Eser, DEİK İran Grup Koordinatörü Suzan Cailliau ve Ekonomi Bakanlığı İran Masası Uzmanı Sinan Yuzal’ın katılacağı da duyuruldu. Özdağ,  İran’ın KOTO için önemli bir pazar olduğunu ifade etti.

Limanlar Birleştirilmeli

Bosna-Hersek’e s gerçekleşen toplantıda ise HES, enerji ve boya sektörlerinde işbirliği yapılabileceğinin öngörüldüğünü belirten Özdağ,  bu ay içerisinde Azerbaycan ile yapılan görüşmeler sonucunda iş programının gerçekleştirilme kararını  da duyurdu. Azerbaycan ile yapılacak olan iş programının detayları da önümüzdeki günlerde açıklanacak. Son olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özdağ, kentteki trafik sorunu ve kentin liman bölgesi olması sorusunu, “Limanların acilen otobana ve demiryolu ile bağlanması gerekiyor. Limanların da mümkünse fiziken birleştirilmesi ya da limanların tekelden işletilmesi gerekir” diye konuştu.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim