• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Kraliçe Victoria’nın özel sahili halka açılıyor

Kraliçe Victoria’nın özel sahili halka açılıyor
Büyük Britanya Kraliçesi Victoria’nın özel sahili 27 temmuz itibariyle ilk kez halka açılacak.

Kraliçe Victoria’nın özel sahili 27 temmuz itibariyle ilk kez halka açılacak. Büyük Britanya Kraliçesi Victoria’nın özel sahili 27 temmuz itibariyle ilk kez halka açılacak. Osborne kraliyet mülkünün bir parçası olan sahil Wight adasında bulunuyor. Burası prens ve prenseslerin yüzmeyi öğrendiği ve deniz kabukları topladıkları bir yer.

Kraliçe Victoria da ilk kez denizde yüzme deneyimini burada gerçekleştirmiş ve çocukları da yüzmeyi burada öğrenmiş.Victoria ,Osborne malikanesini 1845 de saray hayatının stresinden uzaklaşmak için inşa ettirmiş.
Sahilde Victoria’nın oturup denizi izlediği bir çardak ve düzenli banyo yaptığı bir kulubesi var.

Çardak yarım daire şeklinde taş bir yapı. İçindeki çizimler ve boyama Victoria’ya ait. Banyo yaptığı lüks ahşap yapı ise tekerlek üzerinde bir kulübeyi andırıyor. Kulübenin önünde kraliyet mensubunun mahremiyetini korumak amaçlı perdeli bir veranda ve içerde de bir tuvalet var. Şimdilerde bu gösterişli yapı yüzücüler için kabineli bir kafeye dönüştürüldü.

Yaz boyunca burada Punch and Judy, kuklalı bir Victoria sahil oyunu, gösterilerimde olacak. Sahil ve kafe 30 Eylül’e kadar hergün, 4 Kasım’a kadar ise sadece hafta sonları açık olacak ve gitmek isteyenler için buraya bir servis olacak. İnsanlar için bir kraliçenin yüzdüğü ve çizim yaptığı bir yerde vakit geçirmek eğlenceli olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim