• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Kraliyet Ailesi 2.5 milyar dolarla geliyor

Kraliyet Ailesi 2.5 milyar dolarla geliyor
Birleşik arap emirlikleri ve körfez ülkelerindeki kraliyet ailelerinin yatırımlarını bir çatı altında yönlendiren Dubai Business Council (Dubai İş Konseyi), Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Kraliyet Ailesi 2.5 milyar dolarla geliyor

Birleşik arap emirlikleri ve Körfez ülkelerindeki kraliyet ailelerinin yatırımlarını bir çatı altında yönlendiren Dubai Business Council (Dubai İş Konseyi), Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlanıyor. Konseyin Türk Başkanı Süleyman taşçı, yaklaşık 2.5 milyar dolarlık bir para ile Türkiye'ye geldiklerini, ilk yatırımın ise bodrum'da büyük bir turizm tesisi olacağını söylüyor.

FONUN ELİNDE 20 MİLYAR DOLAR VAR

Taşçı, tüm dünyada kraliyet ailesini temsil ettiklerinin altını çiziyor. Tek hedefleri ticaret yapmak değil, aynı zamanda ailenin doğru bir şekilde lanse edilmesini sağlamak.

Dubai İş Konseyi'nin 200 ülkede temsilciliği var. Yatırım için ellerindeki fon ise 20 milyar dolar. Bu paranın bir kısmı kraliyet ailesine,bir kısmı da yatırımcı şirketlere ait.  

TÜRKİYE'DEKİ İLK YATIRIM BODRUM'A

Taşçı, bu paranın 2-2.5 milyar dolarını Türkiye'ye yatırım için ayırdıklarını söylüyor. Türkiye'ye yönelecek yatırımlar ağırlıklı olarak enerji, inşaat, gıda, turizm ve havacılık sektörlerinde yoğunlaşacak.

Dubai İş Konseyi'nin Türkiye'deki ilk yatırımı ise Bodrum'da olacak. Taşçı'nın verdiği bilgiye göre 200 milyon dolarlık karma bir yatırımın startı verilmek üzere. 380 dönüm üzerinde inşa edilecek projenin içerisinde otel, alışveriş merkezi, ofis, residanslar ve marina olacak.

Taşçı, Enerji Bakanlığı ile de stratejik ortaklığın söz konusu olduğunu, özelleştirmelerin yanında ve buradaki enerji şirketleri ile bazı ortaklıklar planladıklarını ifade ediyor.

HELİKOPTER TAKSİLER GELECEK

Taşçı, havacılık alanında ise kendi havacılık ve uçak şirketlerimizi getireceklerini şu sözlerle anlatıyor:

"Burada ilk projemiz helikopter taksi (helitaksi) olacak. Bu dünyada da kullanılan bir yöntem. Şu anda lisansları ve zemini oluşturuyoruz, 6 ay içerisinde Türkiye'ye getireceğiz." 

TÜRKİYE'NİN KALİTESİ VE KRALİYET AİLESİ

Taşçı, Dubai İş Konseyi olarak Türkiye'de istihdam yaratacak projeler peşinde olduklarını ve kısa vadeli düşünmediklerinin altını çiziyor:

"Emirliklerin ihtiyaçlarının yüzde 80'ini Türkiye üretiyor zaten. Ama pazarlamada sıkıntı olduğu için fason üretimlerle Avrupalılara hamallık yapıyoruz. Ürettiğimizin yüzde 5'ini kazanmaktansa, bir marka oluşturup Türkiye'nin kalitesini ve Kraliyet ailesini bir göz hizasında birleştirip iki tarafın da kazanmasını istiyoruz. Burada asıl amaç 200 ülkedeki temsilciliğimizin gücü ile Türkiye'yi abilik rolüne getirmek ve ülkemizin kalitesini kraliyet ailesinin itibarı ile birleştirip Türkiye'yi hak ettiği yere taşımak. Ayrıca Dubai ve Körfez ülkelerinde Türkiye'ye olan hayranlıktan yararlanarak gıdadan tekstile, kuyumdan taşa kadar o ülkelerin ihtiyacı için bir zemin oluşturmak istiyoruz."

ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE ÖNEMLİ İŞLER YAPABİLİRİZ

Taşçı Dubai'de Türk firmalarına karşı ciddi bir ilgi olduğunu ve iki ülkenin stratejik ortaklıklarla üçüncü ülkelerde önemli işler yapabileceğini anlatıyor. Kraliyet ailesini temsil ettikleri için stratejik ortaklar belirlerken çok ciddi çalıştıklarını ve büyük firmaları tercih ettiklerini anlatıyor:

Daha önce kraliyet ailesinin Türkiye'deki yatırımları konusunda bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Ancak artık kendilerinin kişisel yatırımları ve kefilliği doğrultusunda önce işleri son noktaya getirip daha sonrasında aileyi haberdar ettiklerini belirtiyor:

"Bizim muhatabımız Kraliyet ailesi. Yatırımcıları kraliyet ailesi amblemi altında yönlendiriyoruz. Bu nedenle emin olduğumuz ve garanti verebileceğimiz şirketlerle çalışmak durumundayız. Buradaki stratejik ortaklıklarımızı da uluslalararsı platformda yer almak isteyen şirketlere yönelerek belirliyoruz."

Önümüzdeki aylarda Kraliyet ailesini Türkiye'ye getirip kimlerle ortaklık kuracaklarını açıklayacaklarını söyleyen Taşçı, yol haritasını da net bir şekilde ortaya koyacaklarını söylüyor. Taşçı'ya göre yakın zamanda Türk şirketleri ile Dubaili şirketler arasındaki ortaklıklar çok fazla oranda artacak.

BİZ ALICI OLUNCA FİYATLAR YÜKSELİYOR

Uluslararası firmaların ticrette bir birleşme ve erime noktası olan Dubai'ye ilgisinin büyük olduğunu, bölgede de ciddi miktarda para bulunduğunu anlatan Taşçı, "etrafımız kraliyet ailesinin ortaklıkları ve itibarını kullanarak markalarını ve ürünlerini uluslararası platforma taşımak isteyenler ile dolu. Ama ben bir Türk başkan olarak bu imtiyazlardan Türk firmalarının daha çok yararlanmasını istiyorum" diyor.

Taşçı, geçen sene Türkiye'ye geldiği zaman Dubai Şeyhi El-Maktum'un Boğaz'da 5 yıldızlı bir otel alacağını açıklamıştı. Ancak bu alışveriş gerçekleşmedi. 'Çünkü', diyor Taşçı, "önce satın almak istemiştik ama biz alıcı olunca fiyatların çok yükseldiğini gördük. Bu nedenle kendimiz yapmaya karar verdik. Bodrum'daki projeden sonra İstanbul için de bir otel projesi olacak." 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim