• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Kraliyet Donanması için gelişmiş denizaltı

Kraliyet Donanması için gelişmiş denizaltı
2028’de yapılması planlanan denizaltılar için çalışmalara şimdiden başlandı. Gelişmiş denizaltıların inşası Cumbria, merkezli, BAE Systems Maritime-Submarines şirketine verildi.

 

47.000.000 ve 32.000.000 paund değerinde yapılan iki sözleşme gereğince gelişmiş denizaltıların inşası Cumbria, merkezli, BAE Systems Maritime-Submarines şirketine verildi.
 
Denizaltıların geliştirilmesi için oluşturulan Halef programı yatırımı bünyesinde şu anda çalışan ikibinden fazla kişi bulunuyor. 2028’de yapılması planlanan denizaltılar için çalışmalara şimdiden başlandı. Gelişmiş yapısal parçaları, dayanıklı ve gelişmiş elektrik ekipmanları, döküm dövme gövde yapısı şeklinde geliştirilecek denizaltılar geleceğin teknolojisini yansıtması adına araştırma ve geliştirilmeye başlandı.
 
İlk kez yayımlanan projenin görüntüleri BAE meclisine sunuldu. Meclis üyelerince onaylanan projenin geliştirilmesi için ekstra fonlar düzenlenecek. Denizaltılar hayalet denizaltı özelliğinde dizayn ediliyor. Böylece su üstü hedeflerin ve su altı hedeflerin günümüz teknolojisi imkanlarıyla tespit edilemeyeceği belirtiliyor. Denizaltıların en erken 2020 yılına kadar operasyonel olarak hizmete girmesi bekleniyor.
 
Halef programı ve inşa programı İngiliz endüstrisi tarafından üstlenilen en karmaşık projeler arasında yer alıyor. Halef programı üzerinde çalışanların sayısı yaklaşık 2.000 kişi civarında ve bu sayının yarısını mühendisler ve tasarımcılar oluşturuyor.
 
Deniz Haber Ajansı – Çağlar KILIÇ
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim