• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Kriz, Genova Boat Show'u da etkiledi

Kriz, Genova Boat Show'u da etkiledi
Türkiye adına Uluslararası Genova Boat Show Fuarı'na katılan Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya şubesi ekibi global krizin etkilerinin fuarda da görüldüğünü açıkladı

İtalya'da düzenlenen Uluslararası Genova Boat Show Fuarı'na katılanDeniz Ticaret Odası (DTO) Antalya şubesi ekibi, Türkiye'ye döndü.

İtalya'da 6-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası 52. Genova Boat Show Fuarı'na Türk denizcilik sektörü ve deniz turizmini tanıtmak amacıyla Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol ve Şube Müdürü Cüneyt Koşu katılmıştı.

Yurda dönen Koşu, fuarda yapılan tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Global krizin etkilerinin İtalya ve Genova Fuarı'nda da etkisinin görüldüğünü belirten Koşu, 52. Genova Boat Show Fuarı'nda denizde sergilenen yat sayısı ve yat boylarının geçen yılki fuara göre yüzde 30-35 arasında azaldığını gözlemlediklerini belirtti.

Dünyanın en büyük boat show fuarı olan Genova'da global krizin etkilerinin görüldüğünü anlatan Cüneyt Koşu, şöyle devam etti:

"Global ekonomik krizinden İtalyan ekonomisi çok olumsuz etkilenmiş. Uluslar arası 52.Genova Boat Show Fuarı'nda ziyaretçi sayısında yüzde 25-30 azalma olması dikkat çekti. İtalya'da cadde ve sokaklarda park eden otomobiller ücretlidir. Bu fuarda ziyaretçi sayısını artırmak için cadde ve sokaklarda otomobillerden park parası alınması bile kaldırılmış. Ama ziyaretçi çekmede pek de başarılı olamamışlar."

Fuar boyunca Türk deniz sektörü ve deniz turizmi konusunda ziyaretçilere sürekli bilgi verdiklerini ifade eden Koşu, İtalyan tekne sahiplerinin Türk marinalarına yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

Koşu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İtalyan tekne sahipleri Türk marinalarına, özellikle Antalya'ya yoğun ilgi gösterdi. Ancak İtalyanlar, ülkelerinden Antalya'ya direkt uçak seferleri olmamasından yakınıyor. İtalyan tekne sahipleri bu nedenle Yunanistan'ın Rodos Adası'na gidiyor, buradan da 15 dakika sonra Fethiye veya 30 dakika sonra Marmaris'e ulaşabiliyor. İtalya'dan Rodos'a her gün uçak seferleri gerçekleştiriliyor. Bu nedenle İtalyanlar, Ege'deki marinaları tercih ediyor."

İtalyan tekne sahiplerinin Türkiye'de deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla "mavi kart" uygulamasından da endişe duyduklarını kaydeden Koşu,"Bazı İtalyan tekne sahipleri fuarda mavi kart uygulamasından endişe duyduklarını dile getirdi. Mavi kart uygulamasına göre lavabo sularının denize bırakılmasına para cezası uygulanıp uygulanmadığını soruyor. Bu konuda çok tedirginler" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Koşu, global ekonomik krizden olumsuz etkilenen İtalyan turizminde yüzde 4 daralma olduğunu anlatarak, bu daralmanın etkileri arasında Türkiye-Suriye arasında yaşanan sorunlarında etkili olduğunu ileri sürdü.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim