• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Krizdeki komşu hoverkraft satın alacak

Krizdeki komşu hoverkraft satın alacak
İkili ilişkileri sıkılaşan Ukrayna ve Yunanistan askeri çıkarma gemileri için anlaşma imzaladı. Anlaşma doğrultusunda Ukrayna, Yunanistan'a hoverkraft çıkarma gemilerinden satacak.

Krizdeki komşu hoverkraft satın alacak

Ukrayna Sanayaci ve Girişimciler Derneği Başkanı Anatoly Kinakh, Svoboda radyosundan yaptığı açıklamasına göre Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukovich'in Yunanistan ziyaretinin asıl neden belli oldu. İkili ilişkileri sıkılaştıran Ukrayna, Yunanistan'a çıkarma hoverkraftlarından satacak.

Ukrayna Sanayaci ve Girişimciler Derneği Başkanı Anatoly Kinakh'ın yaptığı açıklamada, “Ukrayna özellikle gemi inşa sektöründe olmak üzere bir çok alanda büyük bir tecrübe edindi. Özellikle ülkemizi hoverkraft üretiminde daha da güçlendirip dünyada tek otorite yapmak istiyoruz.” dedi

Birkaç sene önce Ukrayna, Yunanistan Savunma Bakanlığı'na bu saldırı araçlarından satmıştı. 2000-2004 arasında Yunanistan'a 4 adet saldırı hooverkraftı teslim eden Ukrayna'nın, tekrar Yunanistan'ın isteği üzerine Zubr sınıfı hoverkraft üreteceği belirtilirken daha önce aldığı çıkarma gemilerini de Ukrayna tersanelerinde yeniletip tamir ettirecek.

Zubr sınıfı hoverkraftlar, Kırım'da More tershanelerinde 80'lerin sonuna kadar üretiliyordu. Gemi özellikle malzeme sevkiyatı, kıyı çıkarma operasyonları ve çıkarma operasyonlarında ateş desteği sağlıyor. Ayrıca deniz mayını döşeme ve taşıması için de tasarlanmıştır.

1.20111013151515.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim