• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Krizi fırsata çeviren ZPMC dünyaya açıldı

Krizi fırsata çeviren ZPMC dünyaya açıldı
ZPMC Mediterranean Genel Müdürü H. Önder Türker, ZPMC Mediterranean’ın krizi fırsata çevirerek Türkiye’de verdiği hizmetleri yurt dışında da gerçekleştirmeye başladığını ifade etti.

Krizi fırsata çeviren ZPMC dünyaya açıldı

ZPMC Mediterranean Genel Müdürü H. Önder Türker, ZPMC Mediterranean’ın krizi fırsata çevirerek Türkiye’de verdiği hizmetleri yurt dışında da gerçekleştirmeye başladığını, Malta Free Port’dan, APM Bahrain limanına, Dp World Aden limanından Red Sea Gateway terminallerine kadar birçok uluslararası liman grubuna hizmet veren bir kuruluş haline geldiklerini söyledi.

ZPMC Mediterranean, dünyanın en büyük liman vinçleri üreticilerinden Shanghai Zhenhua Heavy Industries (ZPMC) firmasının tüm Akdeniz bölgesindeki yedek parça ve servis ihtiyaçlarını karşılayan büyük bir organizasyon. Şangay merkezli ZPMC’nin dünya konteyner liman vinci pazarının yüzde 75’ine hakim olan lider bir kuruluş olduğunu vurgulayan Türker,  şirketin yalnızca 2010 yılında 4 milyar dolarlık üretim gerçekleştirdiğini ve bu üretimlerde 1.200.000 metrik tonluk çelik kullanıldığını söyledi. Makine satış konusunda ise Türkiye’de birçok başarılı projeye imza atan şirket, 2006 senesinde ZPMC İstanbul unvanı ile kurularak bölgesinin genişletilmesi ile unvanı ZPMC Mediterranean olarak değiştirdi. ZPMC Mediterranean olarak 2011 yılının ilk altı ayını oldukça başarılı geçirdiklerini ifade eden Türker, “2011 yılında yapısal ve yönetimsel bazı değişikliklerimiz oldu. Bunların olumlu sonuçlarını çok kısa zamanda aldık. Şirketimiz bünyesinde, Çin’de bulunan fabrikamızdan, konusunda en tecrübeli mühendisleri Türkiye’ye getirdik. Bölgemizde oldukça etkili görüşmeler yaptık ve tüm Akdeniz bölgesine, Türkiye merkezli hizmetler verdik” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de 2008 yılından önce limancılık konusunda yaşanan patlamanın ardından gelen küresel krizin vinç sektörünü de olumsuz etkilediğini dile getiren Türker, ZPMC Mediterranean’ın ise krizi fırsat olarak gördüğünü ve yurtdışına açıldığını kaydetti. Türker, “ZPMC Mediterranean olarak biz, bu kriz ortamını bir fırsat olarak gördük ve Türkiye’de verdiğimiz hizmetleri yurt dışında da gerçekleştirmeyi denemek istedik. Bugüne geldiğimizde, Malta Free Port’dan APM Bahrain Limanına, Dp World Aden Limanı’ndan Red Sea Gateway Terminallerine kadar birçok uluslararası liman grubuna hizmet veren ve yüksek büyüme grafiği olan bir yapı haline dönüştük” diye konuştu.

“Konteyner vinçlerinde yerli üretim az”

Limancılık sektöründe kullanılan konteyner vinçlerinde, yerli üretimin ne yazık ki çok efektif olarak yapılamadığını dile getiren Türker,  dünya çapında hizmet veren belli başlı firmalar bulunduğunu ancak bunların da büyük çoğunluğunun butik olarak çalıştığını kaydetti. Türk imalatçıları arasında, oldukça başarılı firmalar olduğunu ancak, konteyner elleçleme vinçleri üretimine yönelen firmaların, yurtdışında tekli bazı projeler gerçekleştirmekle beraber, ne yazık ki henüz adını çok fazla duyuramadığını belirten Türker,  “Yurtdışındaki tanınmış üreticilerin ise neredeyse tamamına yakını, maliyet avantajlarından ötürü üretimlerini Çin’de gerçekleştiriyor. Esasında bu maliyet avantajı, yerli üreticilerimizin karşısına, büyük bir dezavantaj olarak çıkıyor. Belirtmek isterim ki, ZPMC Mediterranean olarak, tüm yerli üreticilerin her zaman destekçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Perşembe Rotası

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim