• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Krone IAA Hannover'de yeniliklerini tanıttı

Krone IAA Hannover'de yeniliklerini tanıttı
Avrupa’nın en büyük ticari araçlar fuarı IAA Hannover 2010 lojistik sektörüne en yenilikçi sistemler sunan Krone’nin çevreci ürünlerine sahne oldu.

KRONE IAA'DA YENİLİKLERİNİ TANITTI

Avrupa’nın en büyük ticari araçlar fuarı IAA Hannover 2010 lojistik sektörüne en yenilikçi sistemler sunan Krone’nin çevreci ürünlerine sahne oldu.

Avrupa’nın en büyük ticari taşıt fuarı IAA Hannover, bu yıl Krone’nin çevreci ürünlerinin yanı sıra lojistik sektörüne sunacağı en yeni sistemleri sektörüne tanıttı. Hannover Fuarında Krone standında sergilenen yeni ürünler arasında Krone VIP Soğutmalı Treyler, Krone Cool Box, Megaliner Ultra, Railcargo Box’ın yanı sıra Easy Tarp hızlı kilitli tente, led aydınlatma, Wabco Römork Immobilizer ve Haldex Soft Docking gibi yenilikçi sistemler bulundu. Krone standında yer alan konsept treyler ise 38 tona kadar ağırlığa sahip yüklerin taşınmasında sağlanacak kolaylıkları da gözler önüne serdi.

VIP Soğutmalı Treyler

Yeni VIP soğutma tertibatına sahip treyler daha az enerji sarf ederek Duoplex Steel VIP panelleri ile yüzde 25 enerji verimliliği sağlarken, daha sessiz soğutma yapması ile de dikkat çekiyor. Yeni treylerde, yüksek oranda sıcaklık izole eden vakum izolasyonlu panel plakalar kullanıldı. Vakum panellerinin soğutucu aracının panellerine entegrasyonu sayesinde Krone Cool Liner Duoplex Steel, K değeri yaklaşık yüzde 25'lik bir oranda iyileştirilebiliyor. Yeni treylerin bir diğer özelliği de gelecekte soğutucu ünitenin enerjisinin güneşten sağlanacağını düşünen Krone’nin VIP soğutmalı treylerin tavan yüzeyine yerleştirdiği güneş enerjisi panelleri bu modeli diğerlerinden ayırıyor.

Cool Box

Krone, duoplex Steel modeline sahip olan bu yeni soğutucu kasa ile tamamıyla sıcaklığa bağlı taşımacılık alanındaki yüksek taleplere cevap veren değiştirilebilir kasa seçeneği de sunuyor. Bu değişken kasa sıcaklık kontrollü taşımanın taleplerine göre geliştirildi. İzin verilen toplam ağrılığı 16 bin kg olan kasa, yeni Douplex çelik panelden oluşturuldu ve oldukça yüksek bir yoğunluğa sahip olan köpüklü bir PU çekirdeği ile oldukça sağlam metalik kaplama tabakalarına sahip. Bu kriterler; yüksek izolasyon gücünü ve eskimeye karşı en iyi korumayı garanti ediyor.

Bu yeni soğutucu kasa aynı zamanda yük emniyeti için de iyi bir örnek oluşturuyor. Piyasada bulunan montaj yüksekliklerine sahip olan serbestçe konumlandırılmış yakın sıralı kombine gerdirme yayları, taşınacak yükün emniyete alınması için gerekli birçok sabitleme imkanını sunuyor.

Mega Liner Ultra

Mega Liner Ultra aracı, Krone'nin Ultra yapı serisini tamamlıyor. Coil Liner Ultra ve Profi Liner Ultra'nın yanı sıra yeni Mega Liner Ultra sadece 5 bin 950 kg'lık ağırlığı ile hacimli araçlar alanında gerçek bir hafif ürün olarak dikkat çekiyor. Mega Liner Ultra’da,

100 m³'lük yük hacminin yanı sıra en kısa yükleme ve boşaltma süreleri için 500 mm yüksekliğe kadar kalkabilen bir tavan ve ödüllü Multilock-Multiblock yük emniyet sistemi bulunuyor. Bu modelin üst yapısı da EN 12642 Code XL sertifikasına sahip.

RailCargo Box

Krone, demiryolu lojistiği ihtiyaçları için özel olarak yeni RailCARgo Box sistemini geliştirdi. Dünya çapında ilk değişim kasa olarak RailCARgo Box kasası 3 bin mm'lik bir yükleme yüksekliği ile yandan ve arkadan yüklenebilirlik özelliği ile dikkat çekici. Ayrıca üst üste yüklenebilir kasa, trene yükleme imkânı için yan forklift ceplerine, Topspreader tarzı yükleme şekli için üst köşe bağlantılarına ve TIR ile CSC (KTK) sertifikasına sahip. İç uzunluğu 12 bin 400 mm, iç yüksekliği 3020 mm, iç genişliği 2500 mm. olan Railcargo Box, vagona dolu şekilde iki, boş halde üç kasa üst üste yüklenebilmekte.

Easy Tarp(Pratik Branda)

Krone, EasyTarp (Pratik Branda) ile zaman ve para tasarrufunda son noktaya ulaşıyor. Pratik branda, artık yeni otomatik ve basitleştirilmiş emniyet kilidi ile birlikte sunuluyor. Pratik branda sistemi, sürücünün tenteyi önden ve arkadan üst yapıya taktıktan sonra, arka tarafta bulunan bir gerdirme mandalı üzerinden yatay şekilde gerdirmesi şeklinde çalışıyor. Ön paneldeki bir şalter üzerinden pnömatik kilit sistemini kumanda etmek suretiyle, dört adet pnömatik kumandalı özel kanca, yan tenteyi, otomatik olarak alt tente kenarındaki tente gerdirme halatına geçiriyor ve dikey yönde gerdirirek kullanıma olanak veriyor. Buna ilave olarak gerdirme kancalarının kilitlenmesi sırasında, römorkun hava beslemesine bağlı olan sistemin aniden basınç kaybına uğraması halinde bile kancayı kilitli tutan otomatik, mekanik bir emniyet sistemi bulunuyor.

Pratik branda Sistemi, sürücünün normalde kontrol etmesi gereken 24 kilitleme noktası yerine artık sadece dört kilitleme noktası kontrolü sayesinde zamandan tasarruf sağlıyor. Pratik branda sistemi, brandanın açılma ve kapanma süresinin sadece iki-üç dakika arasında olduğu, normal bir tentede ise bu sürenin 10 dakikadan daha uzun sürdüğü belgelenmiştir.

LED Aydınlatma

Krone araçlarındaki yeni LED aydınlatmaları daha iyi görebilme ve daha iyi görülebilme açısından üstün özellikler ile donatıldı. Artık Krone'ye ait Cool Liner ve Dry Liner yapı serilerinin bütün kasa yarı römorkları LED iç aydınlatma kullanıma sunuldu.

Arkadan seyreden araçlar tarafından daha iyi algılanmak amacıyla Krone, istendiği takdirde bütün modelleri için yeni Hella LED arka lambaları da kullanıcısına sağlayabiliyor.

Wabco Römork Immobilizer

Güvenli sürüş ve aynı zamanda masrafların azaltılması felsefesine sahip Krone, Wabco Römork Immobilizer sisteminde kullandığı park edilmiş olan römorkun frenlerinin dört haneli PIN numarasının girilmesi ile etkinleştirilmesi sistemini kullanmaya başladı. Bu sistemde araç sadece doğru PIN kodunu bilen sürücü tarafından kullanılabilmekte.

Dynamic Wheel Control (Dinamik aks kontrolü)

Elektronik kumandalı bir havalı süspansiyona dayanan yenilikçi Krone Dynamic Wheel Control (DWC) sistemi ile, yarı römorkun üçüncü dingilindeki hava körüğünün yükü otomatik olarak azalıyor. Bu sayede römork plakasının yükü hafifliyor ve yarı römorka daha fazla yükleme imkanı sağlanıyor. Dinamik destek yükünün azaltılması, mevcut dingillerin yükünün izin verilen ağırlığa kadar yüklenmesini otomatik olarak ayarlayabilimektedir.

Haldex Soft Docking

Krone, kullanıcılarına büyük kolaylık sağlayacak, “rampaya yanaşma” park yardımı sistemi olan “Haldex Soft Docking” sistemini sunuyor. Römorkun arka tarafında bulunan iki ultrasonik sensörler rampaya olan mesafeyi ölçüyor ve römorkun 3 metreden daha kısa bir mesafe ile rampaya yaklaşması durumunda sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Böylece, bir metrelik mesafeye yaklaşılması durumunda Haldex Soft Docking sistemi devreye giriyor ve otomatik olarak araç duruncaya kadar frenlenme yapıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim