• BIST 9676.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Kruvaziyer gemiler için çözüm aranıyor

Kruvaziyer gemiler için çözüm aranıyor
İzmir Alsancak Limanı'na bu yıl 243 kruvaziyer gemiyle 500 bin turistin gelmesi bekleniyor. Gemilerin yanaşacağı İzmir Alsancak Limanı'nda trafik akışı için bir toplantı yapıldı.

İzmir Limanı trafik akışı için toplantı yapıldı

İzmir Alsancak Limanı'na bu yıl 243 kruvaziyer gemiyle 500 bin turistin gelmesi bekleniyor. Gemilerin yanaşacağı İzmir Alsancak Limanı'nda trafik akışı için bir toplantı yapıldı.

Toplantıda 3 geminin geleceği 11 günde sıkıntı yaşanmaması için gereken önlemler ele alındı. İzmir Alsancak Liman İşletme Müdürü Turan Yalçın'ın başkanlığındaki zirveye İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Alex Baltazzi, Deniz Ticaret Odası İzmirŞubesi Genel Sekreteri Halil Hatipoğlu, acente temsilcileri, kılavuz kaptanlar ve emniyet yetkilileri katıldı. Zirvede kruvaziyer gemi yanaşmalarında sıkıntı yaşanmaması için yapılması gerekenler ele alındı. Bunun için liman sahasında yolcuların rahat yürüyebilmesi için asfaltlama işleminin yapılması kararlaştırıldı. Yolcubekleme salonundaki işlemleri hızlandırmak amacıyla 5 optik okuyucu ve 2. XRayın monte edileceği kaydedildi. Limanın önündeki viyadük ayaklarını kaldırılmak için Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne yazılı başvuruda bulunulması görüşü benimsendi. İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş'ın önerisi ile limana 3 ve daha fazla geminin geldiği günlerde sayısı artan yolcu otobüsleri için TCDD'den otopark yeri kiralanması istendi.

Toplantının açılışında konuşan Turan Yalçın, 3 geminin geleceği günlerde konteyner rıhtımını da kruvaziyer gemilerine açmayı planladıklarını belirterek, bu konuda ilgili acente temsilcilerinden destek istedi. Acente temsilcileri ise 3 gemi gelecek günlerde gemilerin yanaşması ile ilgili sorun yaşanmayacağını belirtti.

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise 2004 yılında 3 gemi ile başlayan İzmir'in kruvaziyerde önemli bir markaya dönüştüğünü söyledi. Bu sene gelen gemi ve yolcu sayısında yüzde 50 artış beklediklerini kaydeden Demirtaş, "İzmir, kruvaziyerde yoluna rakamları katlayarak devam ediyor. Yolcuların yüzde 80'i memnun. Gelen gemi sayısı 147'den 243'e, yolcu sayısı ise 500 bine çıkıyorsa başarı dolu bir yılı geride bıraktığımız ortada." dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim