• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Kruvaziyer gemilerle 175 bin kişi geldi

Kruvaziyer gemilerle 175 bin kişi geldi
Marmaris Liman İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Direktörü İpek Tugay, geçen yıl Marmaris'e 87 kruvaziyerle toplam 175 bin 415 yolcunun geldiğini, bunun bir rekor olduğunu söyledi.

Kruvaziyerlerle 175 bin kişi geldi

Marmaris Liman İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı ve Pazarlama Direktörü İpek Tugay, geçen yıl Marmaris'e 87 kruvaziyerle toplam 175 bin 415 yolcunun geldiğini, bunun bir rekor olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan, son iki yıldır ana liman olarak hizmet veren Marmaris Limanı'na 2008'de 93 gemiyle 99 bin, 2009'da 74 gemiyle 83 bin 204, 2010'da 85 gemiyle 107 bin, geçen yıl ise 87 gemiyle 175 bin 415 kişinin geldiğini söyledi.

Gemi sayısı 2010'a göre fazla artmamasına rağmen yolcu sayısının yükselmesinin büyük kapasiteli gemilerin ziyaretinden kaynaklandığına dikkati çeken Tugay, yolcuların İngiliz, Alman, İtalyan, Fransız ve ABD'lilerden oluştuğunu belirtti.

Bu yıl daha fazla artış beklediklerini ifade eden Tugay, ''Marmaris coğrafi konumu gereği Doğu Akdeniz güzergahı yapan gemiler için çok güzel bir destinasyon. Ancak Doğu Akdeniz paketlerinin içinde en önemli bölge Mısır. Mısır'daki karışıklıklardan dolayı kruvaziyer firmaları paketlerine yeteri kadar talep bulamadığı için gemilerinin rotalarını daha çok satabildikleri güzergah olan Batı Akdeniz'e çevirdi. Bunun olumsuz etkilerini bu yıl gördük ve maalesef 2012'de görmeye devam edeceğiz'' dedi.

Dünyanın birçok yerinde tanıtım yaptıklarını kaydeden Tugay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Son olarak İstanbul'da gerçekleştirilen Seatrade Winter Cruising Forumu'na katıldık. Bu foruma kruvaziyer turizmine yön veren büyük kruvaziyer firmalarının yöneticileri, Türkiye'deki liman işletmeleri, gemi acenteleri ve gemilerin kara turlarını yapan acenteler katıldı. Forumda Türkiye'nin kruvaziyer turizmdeki yeri ve önemi tartışıldı. Ayrıca kış aylarında turizm sezonunu uzatmak adına yapılabilecekler konu edildi. Bunun yanı sıra workshoplar düzenlendi. Workshoplarda Marmaris Limanı olarak kruvaziyer firma yetkilileriyle toplantı yapma imkanı bulduk ve çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Görüşmelerimiz neticesinde, Marmaris'e daha önce hiç sefer yapmamış kruvaziyer firmalarına Marmaris'i destinasyon olarak tanıtarak önümüzdeki seneler için gezi rotalarına koymaları için çalışmalar yaptık.''

Marmaris'e az sayıda gemi gönderen kruvaziyer firmalarının sefer sayılarını artırması yönünde girişimleri olduğuna işaret eden Tugay, bu konuda da olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.

Bu arada, Thomson Celebration isimli geminin Akdeniz turuna Marmaris'ten başladığını ve yolcu değişimini burada yaptığını, bu yıl da geminin yolcu değişimi yapmaya devam edeceğini kaydeden Tugay, ''26 sefer yapacak Thomson Celebration gemisinden yaklaşık 70 bin yolcu indi bindi yapacak ve bir kısmı da Marmaris ve civarındaki otellerde tatillerine devam edecek. Ayrıca bazı kruvaziyer firmalarıyla da Marmaris'i yolcu değişimi için ana liman olarak kullanmaları hususunu görüşüyoruz'' diye konuştu. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim