• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kruvaziyer turizmde hedef 3 milyon turist

Kruvaziyer turizmde hedef 3 milyon turist
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizminde hedeflerinin 3 milyon turiste ulaşmak olduğunu belirtti.

Kruvaziyer turizmde hedef 3 milyon turist

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizminde hedeflerinin 3 milyon turiste ulaşmak olduğunu belirtti.

İZTO'dan yapılan yazılı açıklamada, kruvaziyer turizmle gelen turist sayısını artırmak için odanın çalışmalarına devam ettiği, Ekrem Demirtaş'ın 29 Kasım-1 Aralık'ta Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek Seatrade Med Akdeniz Kruvaziyer-Feribot-Süper Yat Sergi ve Konferansı'na katılacağı bildirildi. Demirtaş, iki yıl önce de İtalya'nın Venedik kentinde düzenlenen fuara katıldıklarını, o fuardaki görüşmelerin, yeni bağlantılar, yeni gemiler, yeni yolcular olarak kente geri döndüğünü ifade etti.

Cannes'daki fuarda kruvaziyer şirketi yetkilileri, acenteler, Akdeniz Kruvaziyer Birliği ve Avrupa Kruvaziyer Konseyi yetkilileriyle görüşeceklerini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

''İzmir'i tanıtacağız, kruvaziyer şirketlerine verdiğimiz destekler, imkanlar hakkında bilgi vereceğiz. Yeni gemileri İzmir'e çekmek için çalışacağız. Artık sadece İzmir'i değil, İzmir merkezli olmak üzere hem Doğu Akdeniz'i hem de Karadeniz'i pazarlayacağız. Bu yeni tur çalışmalarına büyük ilgi var çünkü kruvaziyer dünyasında artık bilinen rotaların dışında, Doğu Akdeniz'i kapsayan, Karadeniz'e ulaşan yeni rotalara ihtiyaç var. Turist yeni rotalar istiyor. Cannes'da hedefimiz mevcut seferlere ve gemilere yenilerini eklemek. Şu ana kadar gelen verilerde 2011 yılında kentimize 191 gemi ile 462 bin 926 yolcu bekliyoruz. Hedefimiz 3 milyon turiste ulaşıp İzmir'i Akdeniz'in kruvaziyer yıldızı yapmak.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim