• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Kruvaziyer turizminde düşüş yaşanıyor

Kruvaziyer turizminde düşüş yaşanıyor
Turizm sezonuna ilişkin düşüş verilerine Alanya Limanı da eklendi. Limana demir atan kruvaziyer gemilerin sayısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 20 azalma görüldü.

Turizm sezonuna ilişkin düşüş verilerine Alanya Limanı da eklendi. Limana demir atan kruvaziyer gemilerin sayısında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 20 azalma görüldü.

DÜŞÜŞ VAR

Son dönemlerde liman turizminde yaşanan hareketlilik, 2012 sezonu içinde yüzde 20 oranında düşüş gösterdi. Geçtiğimiz sene yaklaşık 40 gemi gelirken Alanya Limanı’na, bu sene ki gemi sayısı 28 civarına düştü. Yaşanan bu düşüşle ilgili açıklama yapan Karavan Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Sami Simi, Mısır ve İsrail limanlarının Avrupalılar tarafından pek rağbet görmediğini ve Alanya’nın coğrafi konum olarak kruvaziyer yolculuğu için oldukça doğuda kaldığını belirtti.

KUŞADASI VE BODRUM

Simi, "Ayda 2-3 gemi gelmesi gerekirken Temmuz-Ağustos aylarında Alanya Limanı’na hiç gemi gelmedi. Alanya için bunun belirli bir nedeni yok, ama genel olarak Türkiye genelinde bu periyot da bir düşüş var. Alanya coğrafi konum olarak doğuda kalıyor. Yunan adalarından gelen kruvaziyerler ise Kuşadası ve Bodrum’u tercih ediyor" dedi. Yaklaşık 3 yıldır, ambargo krizi ile İsrail gemilerinin gelmemesinin ise büyük bir kayıp olduğunu belirten Simi, "Siyaset ile turizmi karıştırmak yanlış, bizler bu gemilerin limanlarımıza gelmesini istiyoruz, önümüzdeki sezon için bu gemilerin tekrar gelmesi için görüşmeler yapıyoruz" dedi.

‘MEVSİMSEL KAYMA VAR’

Liman turizminde yaşanan bu düşüşün sebebini ‘mevsimsel kayma’ olarak belirten Alanya Liman ve Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi (ALİDAŞ) Başkanı Kerim Taç, "Yaz döneminde İsrail’li gemiler Alanya’yı tercih ederlerdi. Bu da hükümet ile İsrail arasındaki meselelerden dolayı, artık gelmiyor. Avrupalı gemiler ise, bilerek sonbahar ve kış aylarını tercih ediyor." dedi. Eylül ve Ekim aylarından sonra Alanya Limanı’nda yeniden kruvaziyer gemilerin görüleceğini de söyleyen Taç, yıl genelini baz alarak, önümüzdeki yıl için bir düşüş yaşanmayacağını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim