• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kruvaziyer turizminde Türk-Yunan işbirliği

Kruvaziyer turizminde Türk-Yunan işbirliği
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İstanbul'da düzenlenen Seatrade 2. Kış Kruvaziyer Forumu toplantısında kruvaziyer gemilerine indirim kararı alındığını açıkladı.

Kruvaziyer turizminde Türk-Yunan işbirliği

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma, Denizcilikve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın kruvaziyer gemilere verilen fener, kılavuz, römorkör, palamar hizmetleri ücretlerinde yüzde 50'ye varan indirimler yapılacağı açıklamasının bu sektöre yönelik büyük hedefleri olan kendileri için moral sağladığını bildirdi.

Yazılı açıklama yapan Demirtaş, İstanbul'da düzenlenen Seatrade 2. Kış Kruvaziyer Forumu toplantısında açıklanan indirimkararının İzmir'de 14 Ekim 2011'de düzenlenen Kruvaziyer Zirvesi'nin bir sonucu olduğunu, Bakan Yıldırım'ın bu toplantıda verdiği sözü tuttuğunu kaydetti. Demirtaş, şunları kaydetti:

''Kruvaziyer turizmde altın yılımızı yaşarken, bu yılın sonunda Bakanımızdan gelen indirim müjdesi 2012'nin bu yıldan da iyi olacağının habercisi oldu. Bizim için bu haber büyük hedeflerimiz için büyük bir itici güç olacak. Kruvaziyer piyasasında rekabet her geçen gün artarken, kruvaziyer ücretlerinde yapılacak yüzde 50 indirim İzmir ve diğer tümTürkiye limanlarının cazibesini daha da arttıracak.''

Kruvaziyer'de Türk Yunan işbirliği

Demirtaş, 2. Kış Kruvaziyer Forumu'nda çeşitli kruvaziyer firmalarının yöneticilerinin yanı sıra Yunanistan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Giorgios Nikitiades ile de biraraya geldiklerini kaydetti.

Kuzey Ege, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de 63'ü aşkın geminin yanaşabileceği nokta olduğunu ancak bu noktaların bir kısmı altyapı açısından, bir kısmının da siyasal sorunlar bakımından yetersiz kaldığını belirten Demirtaş, kruvaziyer turizminin gelişimi için Midilli, Selanik ve Volos limanları ile temas halinde olduklarını, Dedeağaç-İzmir arasında bir feribot hattı oluşturulmasına da çalıştıklarını kaydetti.

Öte yandan, İstanbul'daki toplantıda Yunanistan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Giorgios Nikitiades'in Türkiye'deki tur operatörleri ve seyahat acentelerinden gelen yoğun talep üzerine vize prosedürlerini kolaylaştırmak için Antalya ve Bodrum'da 2 ayrı vize merkezi açacağını ifade ettiği, vizesiz giriş çıkış konusunda da çalışmaların devam ettiğini kaydettiği belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim