• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kruvaziyer turizminde yeni bir rota önerisi

Kruvaziyer turizminde yeni bir rota önerisi
Ukrayna'nın Odessa kentinde 16-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 2. Odessa Karadeniz Kruvaziyer Konferansı'na katılan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir başlangıç ve bitişli Karadeniz destinasyonları oluşturalım" önerisinde bulu

Kruvaziyer turizminde yeni bir rota önerisi

Ukrayna'nın Odessa kentinde 16-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 2. Odessa Karadeniz Kruvaziyer Konferansı'na katılan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir başlangıç ve bitişli Karadeniz destinasyonları oluşturalım" önerisinde bulundu.

Ukrayna'nın Odessa kentinde 16-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 2. Odessa Karadeniz Kruvaziyer Konferansı'na katılan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in Akdeniz ve Karadeniz'i birbirine bağlayabilecek noktada olduğunu belirtti. Yeni Asır Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; Demirtaş, "İzmir başlangıç ve bitişli Karadeniz destinasyonları oluşturalım" önerisinde bulundu.

"DOĞRU YOLDAYIZ"

"Karadeniz Üzerinde Yolcu ve Kruvaziyer Gelişimi" temasıyla düzenlenen konferansa Türkiye'den Samsun Limanı temsilcisi ile birlikte İTO Başkanı Ekrem Demirtaş katıldı.

İzmir'in kruvaziyer turizmde doğru yolda olduğunu her geçen gün daha iyi anladıklarını vurgulayan Demirtaş, "Hem İzmir'in aldığı payı hem de global olarak kruvaziyer turizmini büyütmek için İzmir'den Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz kıyıları programlı turların başlamasını birkaç yıldır söylüyoruz.

Önerim, İzmir başlangıçlı ve bitişli Karadeniz destinasyonları. İzmir'den başlayan turlar, İstanbul, Zonguldak, Sinop, Samsun, Trabzon, Batum, Soçi, Yalta, Sevastopol, Odessa, Köstence, Varna, Bükreş limanlarına uğrayabilir ve İzmir'de bitebilir" dedi.

Böyle bir rota ile bakir şehirlerin de gelişebileceğini söyleyen Demirtaş, "Böylece Avrupa limanlarından biniş ve iniş yapan kruvaziyer hattı şirketleri, müşterilerine alternatif olarak sunabileceği bu rota ile Avrupa limanlarından başlatılan turlarının masraflarında da indirgemeye gitmiş olur.

Böyle bir rota ile bakir şehirler ve limanlar da gelişir. İzmir'den çıkan dev kruvaziyer gemilerin Karadeniz'de yoğun bir biçimde dolaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim