• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Kruvaziyer yolcularına güvenlik önlemi

Kruvaziyer yolcularına güvenlik önlemi
Küresel Kruvaziyer Endüstrisi limandan ayrılmadan önce gemiye binen bütün yolcular için yeni bir acil durum tatbikatı geliştirdiklerini açıkladı.

Cruise yolcularına güvenlik önlemi

Küresel Kruvaziyer Endüstrisi limandan ayrılmadan önce gemiye binen bütün yolcular için yeni bir acil durum tatbikatı geliştirdiklerini açıkladı. Yeni tatbikatın Costa Concordia kazasından sonra Kruvaziyer Endüstrisi Güvenlik Değerlendirmesinin sonucunda ortaya çıktığı belirtildi.

Uluslararası Kruvaziyer Gemi Birliği, Avrupa Kruvaziyer Gemi Konseyi ve Yolcu taşımacılığı Birliği yeni tatbikat politikasını işleme koyduklarını ve üyelerinin bu politikayı uygulayacaklarını bildirdi.

Yeni toplanma politikası açıklanır açıklanmaz aktif hale gelmiş durumda ve bütün yasal gereklilikleri de geçmiş bulunmakta. Politika gemiye binen bütün yolcuların gemi limandan ayrılmadan önce toplanmasını zorunlu kılıyor. Şayet yolcular toplanmanın bitmesinin ardından gemiye binerse kişisel yada grupsal olarak güvenlik öncelikleri hakkında bilgili hale geitirilecekler, bu bilgiler Uluslar arası Denizde Yaşam Güvenliği Toplantısı’nda (SOLAS) alınan kararlar altında etkili olacak.

Eski politikaya göre, zorunlu toplanmalar yada bilgilendirmeler, bütün yeni binmiş yolcuların yarar alabileceği bir zamanda ve en erken pratik zamanda yapılırdı.
 
Toplanmalar, kruvaziyer gemilerinde bütün yolcuların gemi içinde yolculuk ederken, gereken güvenlik protokollerini öğrenmeleri için yapılan zorunlu bir alıştırma. SOLAS tarafından koyulan günümüz yasal gereksinimleri toplanmanın, yolcular gemiye bindikten sonra 24 saat içinde gerçekleştirilmesini zorunlu tutuyor.

Kruvaziyer Endüstrisi Güvenlik Değerlendirmesi, deniz güvenliğinde insan unsurunun ve çalışma bakış açılarının ne kadar önemli olduğunun geniş bir değerlendirmesini de içeriyor. En uygun yöntemler bulundukça kruvaziyer endüstrisi birliği ile paylaşılacak ve bütün uygun tavsiyeler Uluslar Arası Denizcilik Organizasyonu (IMO), Avrupa Birliği (EU) ve diğer uygun hükümet makamları ile paylaşılacak. Endüstrinin çabaları ayrıca Uluslararası Güvenlik Yönetimi Prensiplerine de uygun bir biçimde yapılmakta. Değerlendirmeler sonucunda yapılacak olan tavsiyeler devam eden bir şekilde yapılacak.

Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim