• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Kruvaziyerciler gözünü Mersin'e dikti

Kruvaziyerciler gözünü Mersin'e dikti
Kruvaziyer sektörünün lider firması MSC yetkililerinin Haziran'da Mersin'e geleceği belirtildi.

Kruvaziyer sektörünün lider firması MSC yetkililerinin Haziran'da Mersin'e geleceği belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre kruvaziyer turizminin Mersin'e kazandırılması amacıyla yurtdışı temaslarının sürdüren Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığındaki heyet, MSC yetkilileri ile görüştü.

MSC Cruise Operasyonları'ndan sorumlu üst düzey yetkili Neil Palomba ile Amerika'da Seatrade Cruise Miami Fuarı öncesinde düzenlenen görüşmede, Vali Güzeloğlu firma yetkililerine Mersin'in sahip olduğu kültürel ve tarihi zenginlikler hakkında bilgi verdi.

Neil Palomba ise Mersin'i 11 günlük kruvaziyer turlarında gidilecek yer olarak değerlendirmekten memnuniyet duyacaklarını belirterek, Haziran ayında teknik ekiplerinden 2 kişinin ön incelemelerde bulunmak üzere Mersin'e geleceğini ifade etti.

Bu kişilerin Uluslararası Mersin Limanı'nda (MIP) araştırmalarda bulunacağını aktaran Palomba, bu iki kişiden birinin limanda teknik araştırmalar yaparken, diğerinin de güzergahlar, kentteki restoranlar ve hastaneler hakkında bilgi toplayacağını kaydetti.

Mersin'in 11 günlük turda gidecek yer olarak belirlenmesinin yılda 64 bin turistin Mersin'i ziyaret etmesi anlamına geldiğini belirterek, Cenova'dan(İtalya) yola çıkacak geminin rotasının Napoli (İtalya), İskenderiye (Mısır), Haifa (İsrail), Mersin ve Antalya şeklinde olacağını da sözlerine ekledi.

MSC yetkilileri tarafından bahsi geçen araştırmaların sürdürüldüğü süre zarfı içerisinde çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Vali Güzeloğlu da, "Mersin'in tanınırlığını artırmak için turizm fuarlarına daha etkin katılım sağlayacak, sektöre özgü ihtisas fuarlarını yakından takip edecek ve turistlere sunulacak kültürel varlıklarla ilgili çalışmalarımızı gemiler rotasını Mersin'e çevirene kadar tamamlamış olacağız" ifadesini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim