• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Kruvaziyerde Türklerin rotası Yunanistan

Kruvaziyerde Türklerin rotası Yunanistan
Arap ülkelerinde yaşanan karışıklıklar, yüzen şehir diye bilinen kruvaziyer gemi seyahatlerinde indirime neden oldu.

Kruvaziyerde Türklerin rotası Yunanistan

Kruvaziyer gemilerin en önemli müşterileri arasında yer alan Amerikalı ve Avrupalı zengin turistler, Arap ülkelerindeki karışıklıklardan dolayı Kuzey Afrika ve Akdeniz seyahatinden vazgeçince, en önemli müşteri kitlesini kaybeden cruise şirketleri çareyi fiyatı aşağı çekmekte buldu. Geçen yıla göre yüzde 50 daha uygun seyahat imkânı sunan lüks gemi turlarına yerli turistler de önemli oranda ilgi gösterdi.

199 Euro’ya 4 gün tatil imkanı

Türk müşterilerin ucuz ve vizesiz olması sebebiyle en büyük ilgiyi Yunan Adaları’na gösterdiğini belirten sektör temsilcileri, Yunan adalarına 4 günlük seyahatin bedelinin 199 ile 299 Euro arasında değiştiğini, bir haftalık turların ise 399 Euro olduğunu belirttiler. Beş yıldızlı gemilerde bir haftalık her şey dahil Ege-Adriyatik turlarının 800-900 Euro olduğu bilgisini veren temsilciler, üç gün dört gece Paris turlarının, oda kahvaltı 399 Euro’ya mal olduğunu söylediler. Apex Tour Cruise Holidays Genel Müdür Yardımcısı Orhan Üstündağ da uygun fiyat nedeniyle kruvaziyer gemilerin Türkler müşterilerin de ilgi odağı olduğunu söyledi.

Talepleri karşılamak için Ocean Majesty gemisini beş yıllığına kiraladıkları bilgisini veren Üstündağ, “Geçen yıl yaklaşık 10 bin kişiyi seyahat ettirdik. Bu sene çoğunluğu iç pazar olmak üzere hedefimiz 20-25 bin rakamını yakalamak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim