• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

KTHY, yönünü yeniden THY'ye çeviriyor

KTHY, yönünü yeniden THY'ye çeviriyor
Atlasjet ile masaya oturan KTHY, THY’nin tüm mallarına haciz koydurmasının ardından yönünü yeniden THY’ye çevirdi.

KTHY'NI THY KURTARACAK

Atlasjet ile masaya oturan KTHY, THY’nin tüm mallarına haciz koydurmasının ardından yönünü yeniden THY’ye çevirdi.

Atlasjet ile masaya oturan KTHY, Türk Hava Yolları’nın 20 milyon dolarlık alacağı için isim hakkı ve paraya çevrilen tüm mallarına haciz koydurmasının ardından yönünü yeniden THY’ye çevirdi. KKTC’nin ilk Yatırım Konseyi toplantısı sırasında görüştüğümüz KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, yeni ortaklık için Türk Hava Yolları ile görüşmelerin başladığını açıkladı.

Uzun bir süredir KTHY’yi yeniden yapılandırma yönünde çalışma yaptıklarını anlatan Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, yeni rotayı THY ile ortaklık olarak gösterdi. KTHY ile THY’nin ortak bir şirket kurmak üzere çalışmalara başladığını öne süren Bakan Saner, yeni kurulacak şirkette yönetimin THY’nin elinde olacağını dile getirdi. Saner, “ Buna karşılık KTHY’nin de altın hissesi olacak. Anlaşma yaklaşık 10 gün içerisinde netleşecek” diye konuştu. Saner, yeni kurulacak şirketin isminin henüz netleşmediğini ancak ‘Kuzey Kıbrıs Hava Yolları’ olabileceğini ifade ederek, “Kuzey kelimesini de eklemek istiyoruz. Ancak henüz net bir isim belirlenmedi. Çeşitli alternatifler üzerinde duruyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Saner, ‘Peki bu ortaklık konusunda THY istekli mi?” sorumuza ise “Burada Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek yani siyasi irade var” yanıtını verdi. KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar da KTHY’nin THY’den ayrıldıktan sonra havacılık sektöründe başarıyı yakalayamadığına işaret ederek, “Biz bu işi beceremedik” diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ BİR GRUP OLABİLİR

Edinilen bilgiye göre 31 Ekim’de KTHY ile yeni bir şirket kurmak üzere masaya oturmaya hazırlanan ve halen Kıbrıs Havayolları’nın yolcularını sözleşme çerçevesinde taşıyan Atlasjet ile de ilişkiler kesilmiş değil. İddialara göre THY ile KTHY ortak bir şirket kurduklarında bu şirketin belirli bir payını üçüncü şirketlere de satabilecekler.

KKTC’nin ilk Yatırım Konseyi toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, kamudaki aşırı istihdama değinerek, bunun kaynakları tükettiğini söyledi. Bakan Çiçek, “Burada tipik misal Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)... Konuşmak mecburiyetindeyiz. Duyduklarımız gördüklerimiz bizi üzüyor. Daha önce bir ortaklık vardı, KKTC ayrılmak istediği için karar verildi... O zaman kâr eden kuruluş şimdi zararda. Baştan tedbir alınmalı. Bugün bu cenazeyi nasıl kaldıracağız diye uğraşıp duruyoruz’’ dedi. Devletin istihdam kapısı olmaması gerektiğini kaydeden Çiçek, ‘’O zaman kâr eden KTHY şimdi 120 milyon dolar zararda. Herkesi devlette görev almaya çalışıyor. Siz o fiyata çalıştıracak eleman bulamıyorsunuz. Devletin bu işin altından kalkması mümkün değil’’ sözleriyle dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim