• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

'Küçük otobüs ihracatının lokomotifiyiz'

'Küçük otobüs ihracatının lokomotifiyiz'
Sektörün önemli dernekleri, Anadolu Isuzu’nun geleneksel TTDER’in iftar yemeğinde bir araya geldi.

Tamay: 'Küçük otobüs ihracatının lokomotifiyiz'

Sektörün önemli dernekleri, Anadolu Isuzu’nun geleneksel TTDER’in iftar yemeğinde bir araya geldi.

Önceki yıllarda olduğu gibi yoğun bir katılımın görüldüğü yemekte konuşan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay 2012’nin sonunda da Avrupa’nın lideri olacaklarını söyledi.

Anadolu Isuzu’nun 2001 yılından beri gerçekleştirdiği geleneksel iftar yemeğine; Turizm Taşımacıları Derneği Başkanı Sümer Yığcı, Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Türkiye Otobüsçüler Federayonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Başkanı Hakan Orduhan, taşımacılık sektörünün duayen ismi Ali Osman Ulusoy ve çok sayıda Turizm Taşımacıları Derneği üyesi katıldı.

Geçtiğimiz son bir yılda gerçekleşen gelişmeleri anlatarak konuşmasına başlayan Tamay şunları söyledi:

“Geçen yılın sonlarında 9,5 metrelik toplu ulaşım otobüsümüz CITIBUS’u pazara sunduk. Otobüsümüz o günden bu yana Türkiye’nin muhtelif yerlerinde Roadshow’lara katıldı. Avrupa da yaklaşık 20 ülkede tanıtıldı. Tüm katıldığı Roadshow’larda büyük ilgi gördü. Belli şehirlerde perakende satışlar yapmaya başladık. Ayrıca Avrupa’nın muhtelif şehirlerinde son bir haftada ihaleler kazandık. Toplu ulaşım özellikle şehir içindeki toplu ulaşım Türkiye’nin yakın geleceğindeki en önemli gelişme alanlarında biri. Dolayısıyla bizde sektörde CITIBUS’umuzla yer almaktan, otobüsümün beğenilmesinden, satılmasından ve satış sonrasında müşterilerden aldığımız olumlu geri bildirimlerden dolayı çok mutluyuz.”

ORDUHAN: “TTDER, İSTAB’IN KARDEŞ DERNEĞİ”

Fatih Tamay’dan sonra konuşan İSTAB Başkanı Hakan Orduhan şu açıklamalarda bulundu:

“Turizm Taşımacılar Derneği (TTDER) de İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) de sektöre önemli katkıları olan kuruluşlardır. Her iki kuruluşta da sorunlar ortak. Park alanları, belgeler, cezalar gibi sorunlar için birlikte müşterek çözümler arayışı içerisindeyiz. Bu bağlamda sivil toplum kuruluşları önemli. Son günlerde Kültür ve Turizm bakanlığının oluşturduğu platformda Turizm taşımacılarının olmamasından dolayı üzülüyoruz. Turizm taşımacılarının da bu tarz platformlarda yer alması sorunları çözmede önemli bir aktör olacağına inanıyorum.”

YILDIRIM: “EN BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE”

Son on yıldan beri olan hükümetlerin politikalarındaki en büyük değişim ve dönüşümün ulaştırma sektöründe yaşandığını söyleyen Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım;  “Bakıldığı zaman sektörler arasına denge yaratmak için bizim sektörümüzün gelişiminde bir dengesizlik olduğunu görüyorum. Eğer devlet karayolu ulaştırmasına bir takım kolaylıklar getirmezse karayolu ulaşımı sürdürülebilir olmaktan çıkacak. Biz sivil toplum örgütleri başkanları olarak ayrı olsak bile sektör menfaatleri söz konusu olunca bir araya gelir sektör menfaatleri bütün platformlarda birlikte savunuruz” dedi.

Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek güçlü bir sivil toplum örgütü olmak gerektiğini ifade eden Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz hak arıyoruz. Ne kadar güçlü sivil toplum örgütleri olursak o kadar çok hak alma imkânı oluyor. Onun için siyasetçilerimizi mutlaka yanımıza almamız lazım. Onlardan bir şeyler istememiz lazım seçilip Ankara’ya gitmekle bitmiyor milletvekilliği. Milletvekilleri Türkiye’yi sırtında taşıyan bu insanları arkasın alıp onlarla beraber hareket edip onların sorunlarını çözmek zorundadır.”

ERDOĞAN: “KARAYOLU YOLCU TAŞIMACILIĞI ZOR BİR DÖNEM GEÇİRİYOR”

Karayolu yolcu taşımacılığının zor bir dönemden geçtiğini belirten TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan ise konuşmasında Ramazan ayının turizmi olumsuz yönde etkilediğine değindi. Erdoğan “Karayolu yolcu taşımacılığı çok zor bir süreçten geçiyor. Ramazan karayolu taşımacılığını ciddi oranda etkiledi. Doluluk oranları ciddi oranda düştü. Bunun yanı sıra D2 grubundaki otobüslerin şehirlerarasında çalışması için ulaştırma Bakanlığı’na müracaat ettik. Birkaç gün içerisinde onay gelecek. D2 segmentinde ki otobüslerden de istifade edebileceğiz” dedi.

YIĞCI: “BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

“Birlikten kuvvet doğar” sloganıyla daha fazla bir araya gelerek meselelerimizi teker teker değil grup halinde halletmemiz gerektiğini söyleyen Turizm Taşımacıları Derneği Başkanı Sümer Yığcı: “Kendi üyelerimize yapacağımız bütün işlerde kol kola olmamız gerekiyor.” dedi.

ULUSOY: “DEVLETİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Son konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Ulusoy Holding Kurucularından Ali Osman Ulusoy sektörü değerlendirdi. Bizler hem turizmde hem otobüsçülükte hem de taşımacılıkta varız bu nedenle Türkiye ekonomisinde önemli aktörleriz diyen Ulusoy şu açıklamalarda bulundu:

“Biz bu sektörde çok kazanamıyoruz. Çünkü akaryakıt pahalı buna karşın taşımacılık ucuz. O da yetmiyor rekabet bizleri engelliyor. Rekabet konusunda ortak adımlar atabilsek para kazanabiliriz. Ancak bu konuda da maalesef adım atabilmiş değiliz. Bu ülkede 135 milyar dolar ihracat yapılıyor. Bunun yüzde 76’sını kara taşımacılığı yapıyor. Buna rağmen devletimiz tarafında kara taşımacılığına destek yok. Yurt içi taşımacılığa bakıldığında 30 – 32 milyon turist geliyor. Tüm taşımacılık hizmetinde devletimize 32 milyar dolar fabrikasız para kazandırıyoruz. Bunları hükümetimiz bilmeli, duymalı, dinlemeli hem turizmciye hem taşımacıya hem de otobüsçüye bir şeyler yapmalı ve bizi desteklemeli.”

1.20120806144125.jpg

2.20120806144141.jpg

3.20120806144151.jpg

4.20120806144201.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim