• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Küçük tekneleri raflı hangarda saklıyor

Küçük tekneleri raflı hangarda saklıyor
Bodrum'daki bir işletmeci, İçmeler mevkisinde bulunan deposunu raflı tekne parkına çevirerek, küçük tekne sahiplerine hizmet sunuyor.

Bodrum'daki bir işletmeci, İçmeler mevkisinde bulunan deposunu raflı tekne parkına çevirerek, küçük tekne sahiplerine hizmet sunuyor.

 İçmeler mevkisinde denize yaklaşık 50 metre mesafede deposu bulunan bulunan Engin Olcay, depoyu küçük sürat teknesi, bot ve jet-skilere kış mevsiminde park park yeri olarak kullandırıyor. Uzunlukları 6 metreye kadar olan tekneler, araçlarla hangara getirildikten sonra vinç yardımı ile hangarda kurulan raflara yerleştiriliyor. Raflı park yerinin 120 tekne kapasitesi bulunuyor.

Tekne sahipleri park alanının kuru, kapalı ve güvenli olması dolayısıyla raflı hangarı tercih ediyor. Bir teknenin sezonluk park ücreti ise 500 liradan başlıyor. İşletmeci Engin Olcay, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekne sahiplerinin talepleri doğrultusunda raflı park sistemini uygulamaya karar verdiklerini söyledi.

Tekne bağlama konusunda vatandaşların oldukça fazla şikayetleri olduğunu anlatan Olcay, ''O kadar çok şikayet vardı ki... Kışın tekneleri koyacak yerler çok pahalı, üstelik küçük teknelerle ilgili problemler daha fazla. Deniz kıyısına bıraktıkları zaman motorları çalınıyor, tekneler harap oluyor. Bu sorunlara mümkün olduğu kadar cüzi bir kira ile çözüm getirmek istedik'' dedi.

Tekneleri raflama sistemi yaparak sakladıklarını dile getiren Olcay, ''Raflı sistemde yerden kazancımız olduğundan fiyatları düşük tuttuk. İyi bir hizmet vermek istiyoruz. Bu uygulama bildiğim kadarıyla başka bir yerde yok. Bu sistemi Türkiye'de ilk defa biz yaptık diye biliyorum'' diye konuştu.

Firma çalışanı Öznur Aydost ise tekne sahiplerinin uygulamadan çok memnun olduklarını vurgulayarak, ''Hizmetimizi çok muhteşem buluyorlar. İlk önce inanamıyorlar, gelip görüyorlar, geziyorlar, temiz, bakımlı. İçeride toz olmuyor. Teknelerini bıraktıktan sonra bir daha gelip bakma gereği duymuyorlar'' dedi.

Teknesini raflı hangara getiren tekne sahiplerinden Okan Can, uygulamadan çok memnun olduğunu ve şaşırdığını belirterek, şöyle konuştu:

 ''Tekne sahibiyim. Bu tarz bir hizmet olmadan önce teknelerimizi denizde veya daha çok karada korumaya çalışıyorduk. Dolayısıyla teknelerimiz doğa şartlarından dolayı harap oluyordu. Fırtına, yağmur, kar gibi iklim şartlarından zarar görüyordu. Engin beyin bu hizmeti ile oldukça rahata kavuştuk. Cüzi rakamlarla teknelerimizi burada kışlamaya alıyoruz, çok memnunuz.''

tekne.20121115142114.jpg

tekne1.20121115142129.jpg

tekne2.20121115142143.jpg

tekne3.20121115142156.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim