• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

'Kumbaşı Balıkçı Barınağı liman olabilir'

'Kumbaşı Balıkçı Barınağı liman olabilir'
Ordu Valisi Orhan Düzgün, Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın modernleştirileceğini, Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nın ise uzun vadede liman olabileceğini söyledi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Gülyalı Balıkçı Barınağı’nın modernleştirileceğini, Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nın ise uzun vadede liman olabileceğini söyledi.

Vali Orhan Düzgün, beraberinde DLH Genel Müdür Yardımcısı Erol Çıtak, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen'le birlikte Gülyalı Balıkçı Barınağı’nda incelemelerde bulundu. Bir süredir barınak içerisinde oluşan kum birikimi sonucu barınağın kullanılamaması ve teknelerin fırtınalı havalarda zarar görmesi konusunu DLH yetkilileriyle birlikte gören Vali Orhan Düzgün, barınakta dip taraması yapılacağını belirtti. Vali Düzgün, "Barınaktaki en büyük sorun barınağın kum dolması idi. Bunun için burada dip taraması yapmak sureti ile barınağın uygun hale getirilmesi için tespit yaptık. Gülyalı balıkçı barınağının daha uygun kullanılabilir hale gelmesi, fiziki tarama ile çözülemeyen sorunların gerek mendirek uzatması, gerekse uygun görülecek diğer düzenlemeler ile buranın daha modern, daha kullanışlı hale getirilmesi amacıyla genel müdür yardımcımız önümüzdeki günlerde buraya ilgili uzman arkadaşları göndererek, burada bir çalışma yaptıracak" dedi.

"KUMBAŞI, LİMAN OLABİLİR"

Gülyalı balıkçı barınağına soğuk hava deposu yapılması için girişimlerin olduğunu söyleyen Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak da, "Hazırlamakta olduğumuz AB projesi kapsamında soğuk hava deposu, şoklama ünitesi, buz ünitesi olan bir tesis yapacağız. Bu tesis sayesinde, balıkçılarımızın üreteceği balığın kalitesinin artırılması, malzemedeki kalitenin düşmemesi, özellikle sıcak mevsimde açıkta yakaladıkları balıkların daha kaliteli piyasa sunulması, sürekli aynı fiyattan arz edilmesi, piyasa istikranın oluşturulması sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Vali Düzgün, Gülyalı Balıkçı Barınağındaki incelemesinin ardından beraberinde DLH Genel Müdür Yardımcısı Erol Çıtak, Samsun Ulaştırma Bölge Müdürü Davut Aslanpay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın ile birlikte gelecekte Ordu Limanı'na dönüştürülmesi ihtimal dahilinde bulunan Kumbaşı balıkçı barınağına giderek, burada da incelemelerde bulundu. Konunun DLH Genel Müdürlüğü’nce inceleneceğini ve gerekli fizibilite çalışmalarının yapılacağını belirten Vali Düzgün, Karadeniz-Akdeniz yolunun açılması ve havaalanının yapılması ile oluşabilecek ihtiyaca göre Kumbaşı Balıkçı Barınağı’nın liman için en önemli alternatiflerden birisi olduğunu söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim