• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Kumport Limanı, 3 adet yeni STS vinç aldı

Kumport Limanı, 3 adet yeni STS vinç aldı
Portunus Port Spares & Services firmasına bağlı ZPMC Mediterranean ile Kumport, yeni Ship To Shore Gantry Vinç’lerine (STS) kavuştu.

Kumport Limanı, 3 adet yeni STS vinç aldı

Portunus Port Spares & Services firmasına bağlı ZPMC Mediterranean ile Kumport, yeni Ship To Shore Gantry Vinç’lerine (STS) kavuştu.

Türkiye’de, özellikle konteyner elleçlemeleri yapan limanlardaki rekabetin zor olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Özellikle lokasyon olarak birbirine yakın limanlar arasındaki lokal rekabet, en üst derecede. Bu rekabette, acenta ve hat sahiplerine sunulan birim elleçleme tekliflerinde, marjlar geçmişe oranla düşük. Burada limanlardaki karlılığı artırmanın yolu, operasyonlardaki verimlilikten ve kullanılan ekipmanların işletme giderlerinden geçmekte. Herkesin kriz olarak değerlendirdiği dönemi, Kumport yatırım fırsatı olarak gördü.

2009 yılı içerisinde yapılan toplantı ve sıkı teknik görüşmeler sonucu, dünyanın tartışılmaz lider gantry vinç üreticisi olan ZPMC ile anlaşmaya varmış ve 3 adet ship to shore gantry vinç (STS) siparişini aralık 2009’da vermişti. Bugün ise, üretimi tamamlanmış olan bu vinçlerini sahalarına indirmenin mutluluğunu yaşıyor. Yeni yatırımlar için gerekli izin ve altyapı sağlanmada çok uzun süre ve emeğin sarfedilmesi gerektiğinin üzerinde duran Portunus Satış Müdürü H.Önder Türker, “Türkiye’de, bugün limanda yeni bir yatırıma karar verdiğinizde, hayata geçirmeniz ayları, bazen yılları alıyor. Kumport, geçtiğimiz dönemi bu anlamda çok başarılı geçirdi. Rekabette gerekli stratejik kararlarını aldı, yatırım planlarını çıkardı ve uygulamaya koydu. Bugün, bu atakların meyvelerini toplama zamanıdır” dedi.

Çin Shangai merkezli ZPMC firmasından yola çıkan üç adet STS vinç, 29 Aralık 2010 tarihinde limana vardı. Yüksek yatırım bütçeleri isteyen bu vinçler ile Kumport Limanı sadece daha iyi operasyon verilerine kavuşmakla kalmayacak, aynı zamanda teknoloji ve yeniliklerde de öne çıkacak.

H.Önder Türker bu konuda da şunları ekledi:

“Kumport Limanı, yeni ZPMC vinçleri ile 20 sıralı konteyner gemilerine hizmet verebilecek olan en büyük vinçlere sahip olmuştur. Tüm Kumport Yöneticileri’ne, ülkemize bu yatırımı kazandırdıkları için teşekkürlerimizi sunmak isteriz.”

Kumport satışını gerçekleştirmiş olan ZPMC Mediterranean, Türkiye’nin dışında tüm Akdeniz bölgesinde de yedek parça ve servis hizmeti vermeye yetkili tek firma. ZPMC Mediterranean’a gelen tüm servis talepleri, 4 kıtada 42 ülkeye hizmet veren Portunus Port Spares & Services’in tecrübeli mühendis ve teknisyenleri tarafından karşılanıyor.

Haber: Yusuf Özer-Kara&Deniz Gazetesi

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim