• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Kumport'un hedefinde büyüme var

Kumport'un hedefinde büyüme var
Yüzde 65’lik hissesi Fina Holding'e ait olan İstanbul Ambarlı’da bulunan Kumport Limanı’nın hedefinde büyüme var.

Yüzde 65’lik hissesi Fina Holding Patronu Hüsnü Özyeğin’e ait olan İstanbul Ambarlı’da bulunan Kumport Limanı’nın hedefinde büyüme var. Genel kargo, konteyner ve Ro-Ro hizmetleri veren limanda elleçleme kapasitesi, 2011 yılında 700 bin TEU’ ya yükseldi ve bu rakamın 2012 yılında da 1 milyon TEU’nun üzerine çıkması ve bu artışın sürekliliği hedefleniyor. Limanın 2006 yılındaki elleçleme kapasitesi 293 bin TEU idi. Böylece Kumport Fina Holding’e geçtikten sonra Türkiye’deki üç büyük liman arasında yerini aldı.

Kumport Limanı’nın sektörde sürekli büyümesi üzerine limancılık faaliyetleri  Fiba Grubunun stratejik ve temel faaliyet alanları arasına alındı ve limanın satışının söz konusu olmadığı gibi grubun yeni liman alımlarına yöneleceği belirtildi. Öyleki Fiba grup  İskenderun Limanı’nın özelleştirme ihalesine girmiş en yüksek teklifi veren ikinci şirket olmuştu.

Fina Grubu’nun patronu Hüsnü Özyeğin, İstanbul Ambarlı’da bulunan Kumport Limanı’nı, denizcilik sektöründe birçok yatırımı bulunan Turkon Holding’le birlikte 2007 yılında 255 milyon dolara aldı. 

Özyeğin, bir yıl sonra  limanın tek sahibi oldu. Ancak geçtiğimiz 2011 yılı Eylül ayında, Fina Holding tarafından Kumport hisselerinin yüzde 35’lik kısmı Umman Sultanlığı’nın devlet fonuna portföy yatırımı mahiyetinde satıldı ve  Fina Holding  halihazırda Kumport’un yüzde 65 hisse ile halen  ana ortağı durumunda. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim