• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Kuraklık, kış turizmini olumsuz etkiledi

Kuraklık, kış turizmini olumsuz etkiledi
Bolu'daki kayak merkezlerinde yeterli kar olmaması nedeniyle rezervasyon iptalleri başladı.

Bir aydan beri kar yağışı beklenen Kartalkaya'daki kayak merkezlerinde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar düştü. Geçen yıl aynı dönemde kar kalınlığı 1,5 metre olan Kartalkaya'da kar yağışına hasret kalan işletmeciler, rezervasyon iptalleri nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, yurt genelinde ve Bolu'da yağışların az olmasının turizmi olumsuz etkilediğini söyledi. Okulların bir hafta sonra yarıyıl tatiline gireceğini ifade eden Özçimen, "Kartalkaya'da geçtiğimiz yıllarda özellikle yarıyıl tatili öncesinde oteller yüzde yüz doluluğa ulaşırdı. Şimdi Kartalkaya'da yeterli miktarda kar olmayınca rezervasyon iptalleri başladı" diye konuştu.

Özçimen, Bolu'da geçen yıl ocaktaki yağışa göre 300 misli düşüş olduğuna dikkati çekerek, "Yani bu sene bir yağdıysa geçen sene 300 yağmış. Bolu'da uzun yıllar ocak ayı yağış ortalaması metrekareye 57,7 kilogram iken, ocak ayının ortasına gelmemize rağmen metrekareye düşen yağış miktarı 0,1 kilogram olarak kaydedildi. Bu, tabii çok kötü bir durum. Allah korusun, kuraklığa gidiyor" şeklinde konuştu.

Yakın zamanda Kar yağışı beklediklerini aktaran Özçimen, "Tabii mevsim sarkması da olabilir. Yağışın yine olacağını düşünüyorum ama biraz daha geç olur. Tabii cemreler düştükten sonra ne kadar kalır, onu da bilemiyoruz.  Bolu'da ciddi olarak kar yağışına ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Özçimen, kentin su kaynakları açısından sıkıntısı olmadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gölköy'de su oranı geçen yılın üçte biri oranında. Tabii bizim alternatif kaynaklarımız da var. Yani 'susuzluk yaşayacağız' diyemeyiz ama hepsi birbirini etkiliyor. Bir kere ülkemizde su çok bol değil. Su kaynaklarımız çok az. Suyu dikkatli kullanmaya alışmamız lazım. Öbür taraftan da yağış istiyoruz Rabbimizden." 

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim