• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kurban bayramı otobüsçüleri sevindirdi

Kurban bayramı otobüsçüleri sevindirdi
TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin otobüs firmaları için Ramazan Bayramı tatilinden daha bereketli geçtiğini ve firmaların bayram tatili boyunca toplam yaklaşık 300 milyon dolar gelir elde ettiğini kaydetti.

 

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin otobüs firmaları için Ramazan Bayramı tatilinden daha bereketli geçtiğini ve firmaların bayram tatili boyunca toplam yaklaşık 300 milyon dolar gelir elde ettiğini kaydetti.
 
Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinde karayolu yolcu taşımacılığı rakamlarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye genelinde bayram tatili boyunca otogarlardan otobüslerle günde ortalama 20 bin seferle 1 milyon kişinin hareket ettiğini söyledi. Bayram tatilinin 9 gün olması ve vatandaşların memleketlerinde kurban kesmeyi istemesi gibi nedenlerle Kurban Bayramı tatilinde Ramazan Bayramı tatiline göre daha fazla yoğunluğun yaşandığını dile getiren Erdoğan, “Bu yoğunluğu ek seferlerle karşıladık. Ramazan Bayramında yaklaşık 10 milyon yolcu taşıdık. Kurban’da ise bu rakam 12 milyonu buldu. Kurban Bayramı bizim için Ramazan Bayramı’na göre daha bereketli geçti” dedi.
 
Erdoğan, otobüs firmalarının bayramdaki yüksek talepten memnun olduğunu ifade ederek, “Tatil boyunca Türkiye genelinde yaklaşık 180 bin otobüs seferi yapıldı ve yaklaşık 300 milyon dolar gelir elde edildi” diye konuştu. Otobüslerin, karayolu yolcu taşımacılığında en güvenli vasıta olduğunu savunan Erdoğan, karayollarında taşımacılık yapan bütün otobüs firmalarının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından sıkı denetimlerden geçip taşıma sertifikası aldığını söyledi.
 
Suriyeliler bayramlaşmaya gitti
 
Erdoğan, Kurban Bayramı tatili boyunca, en fazla İstanbul, Ankara ve İzmir arasında otobüs seferleri yapıldığına dikkati çekerek, İstanbul’dan yaklaşık 32 bin, Ankara’dan 21 bin ve İzmir’den de 17 bin otobüs seferinin yapıldığını kaydetti. Mehmet Erdoğan, sadece İstanbul’dan yaklaşık bir buçuk milyon kişinin otobüslerle ayrıldığına işaret etti.
 
Büyükşehirlerin ardından otobüs seferlerinin tatil kentlerine ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne de yoğunlaştığını belirten Erdoğan, bu durumun 9 günlük uzun bayram tatili ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde yaşayan Suriyeli sığınmacıları bayram tatili için sınır kentlere aileleriyle bayramlaşmaya gitmelerinden kaynaklandığını ifade etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim