• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Kurduğu lojistik şirketiyle zirveye koşuyor

Kurduğu lojistik şirketiyle zirveye koşuyor
Türkiye'nin ihracatta elde ettiği başarılar taşımacılık sektörünü de büyütüyor.
12 Eylül'de işini kaybetti, kurduğu lojistik şirketiyle zirveye koşuyor
 
Türkiye'nin ihracatta elde ettiği başarılar taşımacılık sektörünü de büyütüyor. 12 Eylül darbesinde mağdur olan öğretmen Dursun Gece'nin kurduğu Alp Özler nakliye şirketi, alt firmaları ile birlikte yıl sonunda 70 milyon lira ciro hedefliyor. Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra 50'den fazla ülkeye ağır ve hafif taşımacılık hizmeti veren şirket, sektörde satın almalarla büyüyor.

Türkiye demokrasiyi kesintiye uğratan 12 Eylül darbesinin izlerini silmeye çalışırken, o dönemde konulan yasaklar birçok kişiyi mağdur etmişti. Bu kişilerden birisi de Samsun'da ilkokul öğretmenliği yaparken darbe sonrasında sekiz ay hapis yatmak zorunda kalan Dursun Gece. Girişimci bir kişiliğe sahip olan Dursun öğretmen, bugün Türkiye'nin en büyük lojistik firmalarından birinin sahibi. Alp Özler Yönetim Kurulu Başkanı olan Gece, Türkiye'nin 81 şehrinin yanı sıra 50'den fazla ülkeye ağır ve hafif taşımacılık hizmeti veriyor. Babası ile birlikte şirketin başında bulunan oğul Alper Gece, babasının şirketi nasıl kurduğunu şöyle anlatıyor: "Babam 12 Eylül ihtilalinden sonra işini kaybetti. Samsun'dan Ankara'ya gelerek bir akrabamızın yanında nakliye şirketinde ofis görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. Altı yıl orada çalıştıktan sonra 1987 yılında Alper Nakliyat'ı faaliyete geçirdi. 1995 yılında da Özler Nakliyat ile birleştirerek Alp Özler firmasını kurdu."

Alp Özler Yönetim Kurulu üyesi olan Alper Gece, babasının temellerini attığı şirketi dünyanın önde gelen taşımacılık firmalarından biri haline getirmek için çalışıyor. Ağır taşımacılığın önemli markalarından biri olan Yılnak Nakliyat'ı satın alan Alp Özler'in bir diğer firması ise Akartur. Bu üç kuruluşun 2011 yılı toplam cirosu ise 72 milyon lirayı bulacak. 2012 için ise 100 milyon liralık ciro hedefi konuldu. Alp Özler firması askerî araçların yanı sıra, deprem için prefabrik ev, ağır makine ve gıda başta olmak üzere birçok alanda nakliye hizmeti veriyor. Firma kara nakliyesinin yanı sıra deniz ve hava taşımacılığında da iddialı. Alp Özler Nakliyat Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gece, 150 TIR'lık araç parkı ile askerî ve deprem konutları başta olmak üzere çok sayıda kamu ve özel şirketin taşıma işini yaptıklarını söyledi. İhracat ve ithalattaki artış sebebiyle nakliye sektöründe kriz olmadığını aktaran Gece, 2012 yılında da büyük çaplı bir kriz beklemiyor. Ankara merkezli olan Alp Özler firması İstanbul, Mersin ve Adana şubelerinin ardından İzmir'e de gelecek yıl açılıyor.

Günlük 200 Euro'ya TIR KİRALAYABİLİRSİNİZ

Türkiye'nin önde gelen kara, deniz ve hava taşıma firmaları arasında yerini alan Alp Özler firması, şirketlerin yanı sıra vatandaşa yönelik hizmet vermek için de çalışmalarını hızlandırdı. Şirketlere TIR kiralaması hizmeti verdiklerini aktaran Alp Özler Nakliyat Yönetim Kurulu Üyesi Gece, Avrupa'da günlük 200 Euro'ya TIR kiralanabildiğini belirterek, "Biz de firmaların yanı sıra vatandaşımıza bu imkânı sunabiliriz. TIR kullanma hayali olan varsa gelsin günlük ve aylık olarak binmesi için kiralayabiliriz. Türkiye'de alanında bir ilk olacak bu uygulama." çağrısında bulundu. 500 araçla filo kiralama işine de başladıklarını bildiren Gece, uzun dönemli (3-4) kiralama yaptıklarını kaydetti. Gelecek yıl filo için 10 milyon Euro'luk yatırım yapacaklarını bildirdi.

 www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim