• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Kürt petrolünün alıcısı artıyor

Kürt petrolünün alıcısı artıyor
Hırvatistan’a giden sevkiyatın IKYB’nin dördüncü büyük sevkiyatını oluşturduğu belirtiliyor.

Hırvatistan hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKYB) petrolünü taşıyan bir tankerin Hırvatistan Adriyatik denizi limanı Omisalj’a vardığı belirtildi. Cumartesi günü Jutarnji adlı bir günlük gazetede belirtilen haberde “80 bin metreküp petrol taşıyan bir tanker Omisalj limanına varmıştır ve pazar günü boşaltılıcaktır” ifadeleri kullanıldı. 

Devlete ait petrol taşıma operatörü Janaf kaynak gösterilerek yazılan habere göre Macaristan’ın petrol şirketi MOL tarafından rafinerileri için satın alınan geminin varışı dört gün önce bildirilmişti. Tüm belgelerin eksiksiz olduğu ve yükün boşaltılmasına herhangi bir engel olmadığı belirtilen habere göre kaynaklar “Dört gün önce IKYB’den bir petrol sevkiyatı gerçekleşeceğinin bilgisini almıştık. Macaristan’ın MOL’unun rafinerileri için olan bu sevkiyatta ihtilafl ı bir durum görmüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz Cuma günü de IKYB petrolünün üçüncü büyük sevkiyatı bir Türk limanından yola çıktığı, Hırvatistan’a giden sevkiyat ise IKYB’nin dördüncü büyük sevkiyatını oluşturduğu belirtiliyor. Bağdat yönetiminin itirazları sebebiyle ilk sevkiyatların uzun bir süre engellenmesine rağmen kürt petrolünün alıcısının artmaya başladığı belirtiliyor. Hırvatistan’da da kısmen iki rafinerinin sahibi olan MOL’un IKYB’deki petrol sahalarına da yatırım yaptığı belirtiliyor.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim