• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Kuşadası gemi turizminde sınırları zorluyor

Kuşadası gemi turizminde sınırları zorluyor
Kruvaziyer turizminin gözdesi Kuşadası, sınırları zorluyor. Dünyanın en fazla tercih edilen beş limanı arasında gösterilen Kuşadası'na, gemiyle gelen turist sayısı 8 yılda yüzde 377 oranında artış gösterdi.

Kuşadası gemi turizminde sınırları zorluyor

Kuşadası'nın kruvaziyer turizminin en önemli kapısı oldu. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, limanın ilçe ve Türkiye açısından önemli bir hudut kapısı olduğuna dikkati çekerek, gemilerle ilçeye gelen turistlerin öneminin tartışılamayacağını bildirdi.

Kuşadası'nın Türkiye nin deniz sınır kapısı olduğunu kaydeden Akdoğan, gelen turistlerin hem Kuşadası, hem de Selçuk esnafına katkı sağladığını ifade etti. Akdoğan, limanın, özelleştirilmeden önce, devlet eliyle işletildiği dönemde ayak bastı ücretlerinin daha ucuz olduğunu, bunun bir avantaj sağladığını belirtti.

Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Özelleştirme sonrası ayak bastı ücretleri arttı ancak liman teknolojik ve fiziki anlamda yenilendi. Bu da gelen turistlerin göz ardı edemeyeceği bir durum '' dedi.

Kuşadası Egeports limanının, dünyadaki 300 liman içerisinde en fazla tercih edilen 5 liman arasında bulunduğunu belirten Liman Genel Müdürü Aziz Güngör, 8 yılda yolcu sayısının yüzde 377 oranında arttığını kaydetti.

Bunda limana yapılan yatırımların önemli etken olduğuna işaret eden Güngör, şu bilgileri verdi; "Turizmin en fazla etkileşim içinde bulunduğu sektör ulaşımdır. Turistik ürün içinde, taşıma ulaştırma hizmetleri vazgeçilmez bileşendir. 2002 yılında kruvaziyer limanlarımıza gelen yolcu sayısı 332 bin 702 iken 2008 de bu sayı 2 milyona yaklaştı. Yolcularımıza daha iyi hizmet için iskelelerimizden birini 330 metreye, diğerineyse 413 metreye uzattık. Yaptığımız yatırımlarla on bin kişilik bir gemiyi limanda ağırlayabilecek duruma geldik." 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim