• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Kuşadası Liman Platformu Kirazlı Köyü'nde

Kuşadası Liman Platformu Kirazlı Köyü'nde
Kuşadası Liman Platformu Kirazlı Köyü sakinlerini ve Kuşadalıları, yapılacak yürüyüş ve mitinge davet etti.

Kuşadası Liman Platformu Kirazlı Köyü'nde

Kuşadası Liman Platformu Üyeleri Kirazlı Köyü’ne giderek limanda yaşananları anlattı. Kirazlı Köyü kahvelerinde liman ile ilgili yaşanan sorunu ve sürdürülen mücadeleyi anlatan Liman Platformu üyeleri Kirazlılardan yoğun ilgi gördü.

Toplantıya Kirazlı Köyü Muhtarı Hüseyin Fırat, Kirazlı Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Nihat Fırat ve köy sakinleri katıldı.

Av. Nilgün Öğünçlü yaptığı konuşmada; “2003 yılında yapılan özelleştirme ile Kuşadası Limanı, ihale bedelinin altında Ofer- Kutman şirketine verildi. O dönemde açtığımız davalar sonucu ihale iptal edildi. Bizim paralarımız ve vergilerimizle yapılan liman maalesef bugün limanı işleten durumda olanlara peşkeş çekildi. Bu şirket liman içine yaptığı yasadışı dükkanlarla Kuşadası’nın ekmeği ile oynadı ve oynamaya devam ediyor. Kuşadası ticareti bundan dolayı ciddi zarar gördü. Bu hukuksuzluğa karşı mücadele etmek için Liman Platformu’nu oluşturduk. Kuşadası’nda bulunan meslek örgütleri, siyasi partiler, sendikalar, dernekler bu mücadeleyi destekliyor. Mücadelemiz çeşitli eylem ve bildiri dağıtımı, hukuk savaşı ile devam ediyor. Biz sizlerin de desteğini almak ve sizlere limanda olup bitenleri anlatmak için geldik” dedi. 

Devam eden kahve sohbetinde söz alan Kirazlılar; “Liman dar, müşteri fazla geliyor da mı yeni yatırım yapmak istiyorlar? Böyle bir şey yok. Özelleştirme ihalesi yapılırken, bunlara istediğiniz kadar denizi doldurun mu dediler? O da öyle değilse nedir?” diye soru sordu.

Yapılan sohbette; limanın darlığı ya da müşteri yoğunluğu olmadığı, ihale şartında sınırsız yatırımın bulunmadığı aktarıldı.

Söz alan konuşmacılar, Balıkçı Barınağı’nın doldurulmaya ve üçüncü iskelenin yapılmaya çalışıldığı bu koşullarda ortada liman imar planının olmadığı, kaçak işyerlerinin yıkım kararının olduğu, ÇED Raporu’nun bulunmadığını da aktardılar.

Başka bir kahvede yapılan sohbette bir Kirazlı sakini; “Benim anladığım devlet yabancı firmaya limanı peşkeş çekiyor. Oraya ayrık otu gibi düştüler. Orda çoğalıp duruyolar” dedi.

Yapılacak Eyleme Destek İstendi

Liman Platformu Üyeleri, bugün saat 16.oo’da yapılacak miting/ yürüyüş hakkında açıklamada bulundular ve Kirazlılar’ı da mitinge davet ettiler. Ayrıca Kirazlı’ya bir otobüs göndereceği de iletildi. Liman Platformu üyeleri bir kaç kahve daha gezerek Kirazlılar’ı mitinge davet etti. Yaklaşık iki saat süren sohbet ve kahve gezmesinden sonra Platform Üyeleri köyden ayrıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim