• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Kuşadası Limanı imar sorunu çözülüyor

Kuşadası Limanı imar sorunu çözülüyor
Ege Liman İşletmeleri A.Ş Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası Belediyesi'yle yaşadıkları limandaki imar sorununun çözümü için 4 yeni öneri hazırladıklarını bildirdi.

Kuşadası Limanı'nın imar sorunu çözülüyor

Ege Liman İşletmeleri A.Ş Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, Kuşadası Belediyesi'yle yaşadıkları limandaki imar sorununun çözümü için 4 yeni öneri hazırladıklarını bildirdi.

Güngör yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 28 Ekim 2010 tarihinde onaylanmış olan 'Kuşadası Kruvaziyer Limanı ve Koltuk Limanına ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na, Kuşadası Belediyesi tarafından yapılan itirazın ortadan kaldırılmasına yönelik düzenlenen 'ortak akıl' toplantılarında uzlaşmaya varılamadığını belirtti.

Yapılan iki toplantıda Kuşadası Belediyesi'nin getirilen imar planı değişiklikleri kabul etmediğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti:

'Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı toplantılarda 4 ayrı öneri sunuldu. Bu önerilerde Belediye'nin alternatif bir otopark alanı teklif edeceği öngörüldüğü içini balıkçı barınağının doldurulmaması ve ilave ticari ünite inşa edilmemesi gibi çok önemli fedakarlıklar öngördük. Ancak, ne yazık ki bizim çözüme yönelik bu iyi niyetli çabalarımız Kuşadası Belediye Başkanı tarafından kabul görmemiştir. Belediye, alternatif bir otopark alanı içermeyen yalnızca tek bir öneri ile geldi. Belediye önerisinde mevcut iş yerlerinin yıkılması ve doğacak kayıpların kısmı telafisi için balıkçı barınağının doldurularak, bu alan üzerine 3500 metrekarelik çift katlı bir ticari ünite yapılmasını teklif edildi. Oysa daha önce Belediye tarafından kullanım hakkı bize ait olmasına rağmen Kuşadası'nın önemli bir hassasiyeti olduğu öne sürülerek hiçbir şekilde dolgu yapılmaması istenen balıkçı barınağının bu sefer Belediye yönetimince kırmızı çizgi olmaktan çıkarılarak, doldurulmasına ve sahilde daha yoğun bir yapılaşmaya neden olacak şekilde önerilmesi bizler açısından anlaşılması güç ve çelişki dolu bir tutum olmuştur. Belediye tarafından sunulan ve alternatif otopark alanı içermeyen tek önerisinin kabul edilmesi yönündeki baskısı sonucunda ne yazık ki uzlaşma sağlanamamıştır. Bundan sonraki süreç Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın alacağı karar doğrultusunda belirlenecektir. 28 Ekim'den bu yana onaylı ve yürürlükte olan imar planının ise her hangi bir şekilde iptali söz konusu değildir.' Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, şu aşamada herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ise, en son 27 Aralık 2010 günü yapılan 'ortak akıl' toplantılarının ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları duyurdu:

'Yapılan 'ortak akıl' toplantıların da Kuşadası Belediyesi'nin getirilen önerileri kabul etmemesi ve sadece Belediye'nin hazırladığı tek bir öneri üzerinde ısrarcı olmaları sebebi ile taraflar uzlaşamamıştır. Bu nedenle konunun itirazlar ve hak sahibi kurumların görüşleri değerlendirilerek, kamu yararı çerçevesinden Bakanlığımızca sonuçlandırılmasına karar verilmiştir.'

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim