• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kuşadası Limanı'ndaki gelişmeler ele alındı

Kuşadası Limanı'ndaki gelişmeler ele alındı
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ege Ports ve belediye yetkililerinin katılımıyla Ankara'da yapılan üç uzlaşma toplantısının da sonuçsuz kaldığını açıkladı.

Kuşadası Limanı ile ilgili gelişmeler ele alındı

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Ege Ports ve belediye yetkililerinin katılımıyla Ankara'da yapılan üç uzlaşma toplantısının da sonuçsuz kaldığını açıkladı.

Yapılan üç uzlaşma toplantısında limanı işleten Ege Ports şirketinin ve Kuşadası Belediyesi'nin verdiği önerileri sunum şeklinde meclis üyelerine anlatan Başkan Altungün, bundan sonraki sürecin hukuk çerçevesinde yürüyeceğini ifade etti. Tek kriterlerinin Kuşadası halkının menfaatleri olduğunu kaydeden Başkan Altungün, "Riskleri göze alarak hareket ediyoruz. Tavrımız nettir. Şirket, -Kuşadası'nın patronu biziz- dediği sürece kimseyle barışamaz. Yasalar bir gün noktayı koyacaktır. Kurulan Liman
Platformu'nun ciddi çalışmaları oldu. 15 bine yakın imza ile halkımız destek verdi. Herkese teşekkür ediyorum. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı kendi bakış açısıyla uzlaştırmaya çalıştı, ama olmadı. Gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyorum" dedi.

Liman konusundaki önerilerini bakanlıkta net olarak ortaya koyduklarını anlatan Başkan Altungün, sözlerine şöyle devam etti:

"Mahkemece verilmiş yıkım kararları bulunan liman içerisindeki alışveriş merkezinin tamamen yıkılması ve otopark olması koşuluyla, balıkçı barınağında sadece 700 metrekare gibi çok küçük bir alanın doldurulabileceğini kendilerine söyledik. Bu alanda bin 500 metrekare inşaat hakkı olabileceğini anlattık. Ancak bakanlık müsteşarı, söz konusu alanda iki katlı toplam 3 bin metrekare ve mevcut gümrük binasını 500 metrekare büyütecek bir formülün sorunu çözebileceğini ifade etti. Bunun üzerine siyasi risk alarak adım attım ve bunu kabul ettim. Çünkü amacım kentten kopan limanı sosyal ve ticari olarak kentle bütünleştirmek, limanda oluşan kolonizasyonu engellemekti. Ayrıca bir diğer amacım da balıkçı barınağının bölgeye karakter veren bir unsur olarak kabul edilip korunmasını sağlamak ve Kervansaray'ın önünü açmaktı. Ancak bu önerilerimizi Ege Ports şirketi kabul etmedi. Getirdikleri dört ayrı öneriyle liman içerisindeki özerk konumlarını korumak için çabaladılar" dedi.

Ege Ports şirketinin balıkçı barınağında 7 bin 500 metrekarelik dolgu önerdiğini söyleyen Altungün, siyasi risk alarak ve bazı kesimlerden tepki alacağını bilerek balıkçı barınağında 700 metrekarelik dolguyu kabul ettiğini vurgulayarak, "Baştan balıkçı barınağı bizim kırmızı çizgimiz demiştik. Bu nedenle bizim bu kırmızı çizgilerden vazgeçtiğimizi ve balıkçı barınağının doldurulmasına izin verdiğimiz propagandasını yapıyorlar. Halbuki liman içerisindeki tüm işyerlerinin yıkılarak otopark yapılması koşuluyla, sadece 700 metrekarelik bir dolgu yapılabileceğini ifade etmiştim. İkisi birbirinden farklı şeyler" diye konuştu.

Limanla ilgili hiçbir zaman bir kavganın içerisinde olmak istemediklerini kaydeden Başkan Altungün, bundan sonraki süreçte hukukun ve bakanlığın tavrının belirleyici olacağını belirterek, Kuşadası'nın ve Kuşadası halkının menfaatleri doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim