• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Kuşadası'na 124 kruvaziyer gemisi yanaştı

Kuşadası'na 124 kruvaziyer gemisi yanaştı
Kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası Limanı, sezonunun en yoğun dönemini yaşıyor. Kuşadası limanına 124 gemi yanaştı, geçen yıl aynı dönemde bu rakam 98 gemiydi.
Kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden Kuşadası Limanı, sezonunun en yoğun dönemini yaşıyor. Kuşadası limanına 124 gemi yanaştı, geçen yıl aynı dönemde bu rakam 98 gemiydi. Liman İşletmesi Genel Müdürü Aziz Güngör, söz konusu dönemde 124 geminin limana yanaştığını söyledi.
 
Geçen yılın aynı döneminde 98 yolcu gemisinin Kuşadası'na geldiğini hatırlatan Güngör, bu yıl hem yolcu sayısında hem de ekonomik anlamda bir rekora imza atacaklarını ifade etti.
 
Turizm sezonu öncesi gerçekleştirdikleri yatırımlar ile hizmet çıtasını biraz daha yükselttiklerine işaret eder Güngör, "Haziran ayına kadar günlük ortalama 2 yolcu gemisini ağırladığımız limanımızda bu ay itibarıyla sayı 3'e yükselmiştir. Özellikle 8-9 ve 10'uncu aylarda günde ortalama 4 gemi ağırlamayı hedefliyoruz. Üçüncü iskele yatırımımızın da devreye girmesi ile liman kapasitemiz yüzde 30 artacaktır" diye konuştu.
 
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da Türkiye'nin kruvaziyer turizmindeki payının her geçen gün artığını söyledi.
 
Özelleştirilen Galata Port ve Kuşadası Limanlarıyla bunun öneminin bir kez daha anlaşıldığına değinen Akdoğan, "Şu anda ülkemizde birinci sırada ve Akdeniz'in en önemli 5 limanı arasında yer alan Kuşadası Limanımıza 1-2 yıl içerisinde çok ciddi rakipler ortaya çıkacaktır. Bu rekabete sadece liman işletmesi ile değil şehir olarak da gerek alt yapı gerekse üst yapı konusunda hazırlıklı olmalıyız. Bu amaçla özellikle kruvaizyer turizmi ve şehrimizdeki organları ile ilgilenecek sorunları tespit ederek çözüm süreci başlatabilecek bir komisyon kurma hazırlığı içindeyiz. Bu amaçla kamu kurumları başta olmak üzere tüm sektör temsilcilerinden katılımcı sağlanmasını istedik. Bu çalışmayı en kısa sürede tamamlayarak komisyonun çalışmalarını başlatacağız."
 
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim