• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Kuşadası'na 6 gemi ile 12 bin turist geldi

Kuşadası'na 6 gemi ile 12 bin turist geldi
"Sea Cloud", "Celebrity Sihouette", "Cristal Serenıty", "Louis Olympia", "Naorwagıan Spirit" ve "Artemis" isimli gemilerle Kuşadası Ege Ports Limanı'na 12 bin 357 turist geldi.

Kuşadası Ege Ports Limanı'na altı gemi ile 12 bin 357 turist geldi.

Limana sabah saatlerinde "Sea Cloud", "Celebrity Sıhouette", "Cristal Serenıty", "Louis Olympia", "Naorwagıan Spırıt" ve "Artemis" isimli gemiler yanaştı. Çoğunluğu Amerikalı 12 bin 357 turistin büyük bölümü ilçede etkili olan sağnak yağışa aldırış etmeden tur otobüsleriyle Efes Antik Kenti ile Meryemana Evi'ni ziyarete gitti.

Turistlerin bir bölümü de Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı.

Kuşadası Limanı, Ege ve Akdeniz çanağında 40 liman arasında 3'üncü

İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Adnan Tuncay, Kuşadası Limanına  2014 sezonunun yoğun gemi trafiğinin bugün yaşadığını belirtti.

Yatırımlarla limanın daha fazla gemiye hizmet verebilecek kapasiteye ulaştırıldığını kaydeden Tuncay, şunları söyledi:

"Gemi acentesi olarak bizler de bu artıştan memnunuz. Daha fazla gemi geldikçe, sadece liman ve acenteler kazanmıyor, ilçemiz, ülkemiz kazanıyor. Kuşadası limanı, Ege ve Akdeniz çanağında kruvaziyer destinasyonlarındaki ilk 40 liman arasında  3. sırada yer alıyor. Kuşadası'na gelmek isteyen firma sayısında artış var. Bu artışta ilk sebep Efes-Meryemana turu ve Pirene gibi destinasyon alanlarının önemi. İkinci sırada da limanın hizmet kalitesinin üst seviyede olması."

Kuşadası Ege Ports Limanı'na Mayıs ayında 60 kruvaziyer gemisi seferinin olduğunu belirten Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör ise, "Kuşadası Limanı sezonun ilk yoğun gününü bugün yaşıyor. Gemilerle 12 bin 357 turist giriş yaptı. Gemilerde bulunan personelle bu sayı 15 bin'e yaklaştı" bilgisini verdi.

2014 yılında 510 gemi seferi ile 620 bin turistin gelmesinin beklendiğini ifade eden Güngör, feribotlarla gelenler dahil edildiğinde bu rakamın 700 bini geçeceğini bildirdi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim