• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Kuveyt uçağı Diyarbakır'a acil iniş yaptı

Kuveyt uçağı Diyarbakır'a acil iniş yaptı
Kuveyt Havayolları’na ait Boeing 777 tipi uçak, yolcunun kalp spazmı geçirmesi sonucu Diyarbakır’a acil iniş yaptı. Kadın yolcu, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı
 ABD'den Kuveyt'e giden Kuveyt Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı, bir yolcunun kalp spazmı geçirmesi sonucu Diyarbakır'a acil iniş yaptı. Kadın yolcu, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
HAVA TRAFİĞİNİ AKSATTI
 
Zorunlu iniş yapan uçak ise, büyüklüğü nedeniyle Diyarbakır Havaalanı'nda hava trafiğini aksattı. İstanbul'dan gelen başka bir firmaya ait uçak da Mardin'e yönlendirildi. Bir süre sonra yeniden Diyarbakır'a inişi için izin verildi, ancak bu kez de bu uçağın kanatlarında sorun oluştu ve havalanamadı. 
 
250 YOLCU VARDI
 
ABD'den Kuveyt'e giden Kuveyt Havayolları'na ait yaklaşık 250 yolcusu olduğu öğrenilen Boeing 777 tipi uçak Türkiye semalarındayken, kardeşi ile birlikte yolculuk yapan Baudur Albanagi (36) adlı kadın rahatsızlandı. Mide bulantısı, baş dönmesi, nefes darlığı ve kalp sıkışması yaşayan kadına ilk müdahale uçakta yapıldı. Kalp krizi geçirdiği düşünülen kadın için, uçak Diyarbakır Havaalanı'na acil iniş yaptı. Hastaneye kaldırılmak istenen kadın yolcu, yabancı bir ülkede tedavi olmak istemediğini söyledi. Yaklaşık 20 dakika boyunca süren çabaların ardından kadın ikna edilerek, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerde kadın yolcunun kalp krizi değil, kalp spazmı geçirdiği belirlendi. 
 
Bu arada, Kuveyt Havayolları'na ait uçağa yakıt ikmali yapıldı. Ancak dünyanın en büyük uçaklarından olduğu belirtilen Boeing 777 tipi uçak nedeniyle, Diyarbakır Havaalanı'nda trafik aksadı. Pegasus Havayolları'na ait 14.30 İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağa Diyarbakır'a iniş izni verilmedi ve Mardin'e yönlendirildi. Bir süre sonra havaalanında yapılan düzenlemenin ardından uçak, Diyarbakır'a çağrıldı. Ancak bu kez de Mardin'deki bu uçağın kanatlarında problem oluştu ve kalkış yapamadı. Arızanın giderilmesi için Diyarbakır'dan Mardin'e teknik ekip gönderildi. Arızası giderilen uçak yolcularıyla Diyarbakır’a döndü. Bu arada, trafik nedeniyle Diyarbakır Havaalanında saatlerce bekleyen yolcular ile firma çalışanları arasında gerginlik çıktı.
www.ulastirma.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim