• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kuzey Akım Doğalgaz Boru Hattı açıldı

Kuzey Akım Doğalgaz Boru Hattı açıldı
Rus doğalgazının Avrupa'ya iletilmesindeki en önemli projelerden olan Kuzey Akım doğalgaz boru hattının Almanya'daki açılışı yapıldı.

Kuzey Akım Doğalgaz Boru Hattı açıldı

Rus doğalgazının Avrupa'ya iletilmesindeki en önemli projelerden olan Kuzey Akım doğalgaz boru hattının Almanya'daki açılışı, Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Başbakanı François Fillon ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin katılımıyla yapıldı.

Baltık Denizinin tabanına döşenen bin 224 kilometrelik doğalgaz boru hattı ile Avrupa'ya ulaştırılan Rus doğalgazının açılışı, Almanya'nın kuzeyindeki Lubmin kentinde yapıldı. Törene Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Başbakanı François Fillon, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve diğer yetkililer katıldı. Törende konuşan Medvedev, doğalgaz ve bu yolla üretilecek elektrik ile Rusya'nın Avrupa'nın güvenilir enerji tedarikçisi olmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Medvedev, "Avrupa'daki enerji güvenilirliğini güçlendireceğiz ve birçok insan için hayatı daha keyifli hale getireceğiz" dedi. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel de yaptığı konuşmada, Kuzey Akım'ın, Avrupa'nın güvenli tedarikçiye sahip olma gerçeğine katkıda bulunacağını belirterek aynı zamanda gelecekte de AB ile Rusya arasında enerji ortaklığının kurulması hedefine yaklaştıracağını söyledi.

Konuşmaların ardından liderler platforma gelerek temsili vanayı çevirdi ve Avrupa'ya gaz akışını başlattı. Dünyanın deniz altındaki en uzun doğalgaz boru hattı olan Kuzey Akım ile Avrupa'da 26 milyon haneye Rus gazının ulaştırılması planlanıyor.

avr.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim