• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Kuzey Ege'de deniz seferleri yapılamıyor

Kuzey Ege'de deniz seferleri yapılamıyor
Çanakkale'de etkili olan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada ve Kepez-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleri fırtına sebebiyle yapılamıyor.

Kuzey Ege'de deniz seferleri yapılamıyor

Çanakkale'de etkili olan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Kabatepe-Gökçeada, Geyikli-Bozcaada ve Kepez-Eceabat arasındaki araba vapuru seferleri fırtına sebebiyle yapılamıyor.

Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de sağanak yağmurla birlikte gece başlayan ve sabah saatlerindeki de etkisini arttıran poyraz fırtınası hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Fırtına sebebiyle Gökçeada ve Bozcaada'ya deniz ulaşımı sağlanamıyor. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz fırtınası sebebiyle Bozcaada - Geyikli ve Kabatepe-Gökçeada arasındaki vapur seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu belirterek, "Bunun dışında sadece Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hattında seferlerimiz yapılabiliyor. Fırtınanın etkisini arttırması halinde bu hatlarda da seferler geçici olarak durdurulabilir" dedi. Öte yandan Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasında sefer yapan araba vapurlar da fırtına sebebiyle iskelelere güçlükle yanaşabiliyor.

Bu arada şiddetli fırtına ile birlikte sağanak yağmur da il merkezinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yağmurla birlikte cadde ve sokakların sular içinde kalması vatandaşlara ulaşımda sıkıntılı anlar yaşatırken, belediye ekipleri de tıkanan rögarları açmak için çaba sarfediyor. İl merkezinde önceki gün 19 dereceye ulaşan hava sıcaklığının sabah saatlerinde 5 dereceye kadar düşmesi ile etkili olan soğuk hava da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Fırtınayla birlikte limanlarda bağlı bulanan teknelerinin zarar görmemesi için çaba sarfeden balıkçılar da kendi imkanları ile önlem alırken, inşaat çalışmaları sırasında güvenlik amacıyla konulan bazı saç perdelerde rüzgarın etkisiyle etrafa savruldu.

KORUDAĞI VE LAPSEKİ CİVARINDA SULU KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bu arada Gelibolu istikametinden İstanbul yönüne giden araçlar Korudağ mevkiinde başlayan sulu kar yaşı sebebiyle uyarılmaya başlandı. Trafik ekipleri özellikle bu yöne gidecek sürücüler araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyarırken, yollarda dikkatli seyretmelerini istedi. Korudağı dışında Çanakkale-Lapseki arasında da sulu kar yağışı başladı. Bu yöne gidecek araç sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri il merkezinde 12 saatte 15,8 kilogram yağış düştüğünü belirtirlerken, fırtına ile birlikte sağanak yağmurun gün boyu aralıklarla etkisini sürdüreceğini ve yüksek kesimlerde de kar yağışı görülebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim