• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kuzey Ege'ye 2015'te gemi bağlanacak

Kuzey Ege'ye 2015'te gemi bağlanacak
İzmir Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, Kuzey Ege Çandarlı Limanı ismin "Kuzey Ege Limanı" olarak kararlaştırıldığını, sözleşmelerde de bu şekilde geçtiğini söyledi.

Bergama Ticaret Odası (BERTO) Başkanı Melih Kahraman ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin'i makamında ziyaret etti. Yaklaşık bir saat süren ziyarette söze, "Kuzey Ege Çandarlı Limanı" ismini düzelterek başlayan Tekin, yaşanan ve muhtemel polemikleri ortadan kaldırmak için ismin "Kuzey Ege Limanı" olarak kararlaştırıldığını, sözleşmelerde de bu şekilde geçtiğini söyledi. Bunun 30 yıllık hayal olduğunu, 15 Mayıs 2011'deki temeli atılan limanın, Türkiye'nin en büyüğü olacağını ve dünyanın ilk on tanesi arasına gireceğini ifade etti.

Özel sektörün kontrolünde olacak, yap-işlet-devret modeliyle yapılan limanın 300 milyon liralık altyapı ödeneğinin 230 milyon liralık kısmını kamu ödeneğinin oluşturduğunu belirten Bölge Müdürü Tekin, 90 metrelik demir kazıkların çakıldığı, şu anki altyapı çalışma ve hizmetlerinin yüzde 40'ının tamamlandığı limanda jeolojik yapı, deprem bölgesi olması ve zemin yapı farklılığından dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşandığını, bunun da öngörülen bitiş tarihi olan Temmuz 2013'ü birkaç ay daha ileriye sarkıtacağını vurguladı. 2013 sonu itibariyle biten Kuzey Ege Limanı altyapı çalışmalarını, üstyapı çalışma ve hizmetlerinin takip edeceğini, 2015 yılı içinde de gemi bağlanmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ömer Tekin, BERTO Başkanı Kahraman'ın Bergama'ya demiryolu gelip gelmeyeceğini sorması üzerine ise limana ulaşım sağlaması açısından karayolu gelişiminin yanısıra demiryolunun da mutlak surette devreye gireceğini söyledi. İZBAN ile Bergama'ya kadar demiryolu ulaşımı sağlanacağını, şu an 80 km.'lik güzergahta hizmet veren İZBAN'ı Cumaovası'ndan Selçuk'a, Aliağa'dan da Bergama'ya uzatma projesi bulunduğunu dile getirdi. Aliağa'ya bağlandığı gibi Soma'ya da Bergama'dan demiryoluyla ulaşım sağlanabileceğini kaydeden Tekin, "İZBAN'ın bununla alakalı etüt projeleri başlamış durumda. Limanın faaliyete geçmesiyle raylı toplu taşımacılık süreci de başlayıp hızla ilerleyecek." şeklinde konuştu.

İzmir Ulaştırma Bölge Müdürü, limanla sağlanacak istihdamla ilgili soruya ise şöyle cevap verdi: "Kuzey Ege Limanı'nın 1 km. içinde, mera halinde geri sahası var. Biten altyapı çalışmalarıyla birlikte hızla üstyapı hizmetleri devreye girerek, bölgeye ve çevresine büyük istihdam olanağı sağlanmış olacak."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim