• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Kuzey Irak’ta havayolu şirketi kuracak

Kuzey Irak’ta havayolu şirketi kuracak
Atlasjet, mevcut 16 uçaklık filosunu 2016-2017 yıllarında yaklaşık 25 uçağa çıkarmayı planlarken; Güney Sudan ve Kuzey Irak’ta da havayolu şirketi kurmak için lisans aldı.

 

Atlasjet İcra Kurulu Başkanı Sami Alan, İstanbul-Kayseri seferlerinin başlaması ile ilgili önceki gün yapılan törenin ardından gazetecilere yaptığı değerlendirmede, “Şu anda 16 uçaklık bir filomuz var. Bu filo en fazla 25 uçağa çıkar sanıyorum. Bunun için de en büyük sayı artışımızın 2016-2017 yıllarında olacağını tahmin ediyorum” dedi. Alan, “Hızlı büyüyoruz. Ancak yeni hedefler için İstanbul’daki üçüncü havalimanını bekliyoruz. Şu anki kapasiteler yeterli değil” diye konuştu. Atlasjet’in 16 uçaklık filosu Airbus A319-A320-A321′lerden oluşuyor.
 
GÜNEY SUDAN VE KUZEY IRAK’TA LİSANS ALDI
 
Alan, Güney Sudan ve Kuzey Irak’ta havacılık lisansı aldıklarını belirterek, “Önümüzdeki dönemde altı ülkede daha havacılık lisansı almayı hedefliyoruz. Güney Sudan’da yıl içinde ilk etapta iki uçak alarak operasyonumuza başlamayı planlıyoruz. Hemen akabinde bu sayıyı üçe çıkarabiliriz” dedi. Kuzey Irak’ta ise istikrarın sağlanması için beklediklerini söyleyen Alan, “Burada da lisansımızı aldık, merkezi hükümet ile sorunların çözülmesini bekliyoruz” diye konuştu. Atlasjet’in Güney Sudan operasyonunun yaz aylarında başlaması bekleniyor. Haftanın yedi günü İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan günde karşılıklı üç sefer ile Kayseri uçuşlarına başlayan Atlasjet, Kayseri’nin ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 22 Ocak’ta Van’a, 25 Ocak’ta Kars’a uçmaya başlayacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim