• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

LADA çalışanları Türkiye'de eğitilecek

LADA çalışanları Türkiye'de eğitilecek
Rusya'nın en büyük devlet otomobil fabrikası AvtoVAZ bin işçisini Türkiye, Fransa ve Romanya'ya eğitime gönderecek.

LADA İŞÇİLERİ TÜRKİYE'DE EĞİTİLECEK

Rusya'nın en büyük devlet otomobil fabrikası AvtoVAZ bin işçisini Türkiye, Fransa ve Romanya'ya eğitime gönderecek. 

AvtoVAZ, üretim kalitesini artırabilmek ve yeni otomobil modeli üretimiyle tanışabilmek amacıyla bin işçisini Renault-Nissan ortak işletme kurumlarına eğitime gönderiyor. Rus Vedomosti gazetesi bin işçinin Türkiye'ye eğitime gideceğini kaydederken, AvtoVAZ Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise işçilerin sadece Türkiye'ye değil, Frasan ve Romanya'ya da gidecekleri belirtildi.

Fabrika yetkilisi, "Biz kurum olarak bin kişiyi Türkiye, Fransa ve Romanya'ya göndereceğiz. Şu anda liste hazırlanıyor. Dolayısıyla hangi ülke için kaç kişilik bir kontenjanın ayrıldığını söylemek henüz erken. Şu anda 63 işçimiz Türkiye'nin Bursa kentinde, Oyak-Renault fabrikasında eğitim alıyor. Bu eğitim programımızın ilk aşaması ve fabrika Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikalarından biri. Bu iki haftalık bir eğitim. Bursa'daki işçilerimiz otomobil üretimi bağlamında çalışma organizasyonlarını ve teknolojik süreci yerinde öğreniyor. Kazandıkları tecrübe ve bilgileri, AvtoVAZ'ın LADA, Renault ve Nissan markaları adıyla yeni otomobil model üretiminde kullanacaklar" dedi.

Bin kişilik yeni grubun Şubat-Haziran ayları arasında Türkiye, Fransa ve Romanya'da eğitim alacağını tekrarlayan AvtoVAZ yetkilisi, "Kurum olarak stratejik hedeflerimizi gerçekleştirebilmek için böyle bir işbirliğine girdik. Bin işçimizin eğitimini üç farklı kategoriye ayırdık. 400 kişi yeni otomobil model üretimi bağlamında proje yapımıyla ilgili modernizasyonları, 504 kişi üretim kalitesinin artırılması, 96 kişi de Alliance Production Way isimli üretim sistemini öğrenecek. Tüm masrafları AvtoVAZ karşılayacak" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim