• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Lada Türkiye pazarına dönüyor

Lada Türkiye pazarına dönüyor
Rusya'nın en tanınmış otomobil markası Lada, Türkiye pazarına Mersa Otomotiv ile dönüş yapıyor.

Rusya'nın en büyük otomotiv şirketi olan Avtovaz firması tarafından üretilen Lada, 2012 yılından bu yana Gaz ticari araçlar markasının Türkiye'de üretimi ve satışını gerçekleştiren Mersa Otomotiv ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Anlaşma gereğince, Lada modellerinden Granta, Kalina ve Niva Urban Kasım ayından itibaren Türkiye'de satışa sunulacak. Bunu 2016 yılında ise Vesta ve XRay modelleri izleyecek.

Türkiye'de Rus Gaz markasını üretici ve distribütör olarak temsil eden Mersa Otomotiv, Lada ile beraber 2016 yılında 40 yetkili satıcı ve 50 yetkili servisle hizmet vermeyi planlıyor.

Euro 6 normlarına uygun benzinli ve dizel motorlarıyla tüketiciyle buluşacak olan Lada modelleri; standart ABS, BAS, ESC güvenlik özelliklerinin yanı sıra, otomatik şanzıman seçeneği, yağmur sensörü, far sensörü, ısıtmalı koltuk gibi konfor özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Lada, ekonomikliğinin yanında kalitesi ile de dikkat çekiyor.

Gaz Ticari Araçlar Türkiye'nin yanı sıra Lada Türkiye'nin de genel müdürlüğü görevini de üstlenen Cengiz Tiryakioğlu, iki Rus markasını temsil etmenin bir sinerji yaratacağını söyleyerek "Lada 90'lı yıllarda Türkiye'de en çok satılan otomobil markaları arasındaydı. Rusya'da da Pazar payı şu anda yüzde 20 civarında. Lada mevcut modelleriyle 2016 yılından itibaren Avrupa'nın pek çok ülkesinde de satışa sunulacak. Mersa Otomotiv olarak güçlenecek ve büyüyecek olan altyapımız ve hizmet ağımız sayesinde müşterilerimiz Lada'yı tercih ettiklerinde satış-servis konusunda hiçbir sorun yaşamayacaklar. Mersa Otomotiv, binek ve ticari araçta sunacağı geniş ürün yelpazesi ile şimdi daha çok müşteriye ulaşacaktır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim