• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Larnaka'ya ilk gemi Kasım ayında geliyor

Larnaka'ya ilk gemi Kasım ayında geliyor
VTTV şirketinin Larnaka’nın Vasiliko bölgesindeki akaryakıt depolama terminalinin hazır olduğu, tesise ilk geminin Kasım ayı içerisinde gelmesinin planlandığı haber verildi.

Alithia gazetesi “Vasiliko’daki VTTV Terminali Hazır” başlığıyla verdiği haberinde, VTT Vasiliko Ltd’nin akaryakıt depolama tesisine ilk geminin önümüzdeki ay içerisinde ulaşmasıyla Güney Kıbrıs’ın yakıt nakline ilişkin enerji haritasına gireceğine vurgu yaptı.

Gazete çalışmanın, son yıllarda Güney Kıbrıs’a yapılan en büyük yabancı yatırımlardan biri olduğunu da yazdı.Habere göre şirketin CEO’su Yorgos Papanastasiu, çalışmanın 300 milyon Euro’ya mal olan ilk aşamasının tamamlandığını belirterek, ikinci aşamanın maliyetinin 105 milyon Euro’ya ulaşacağını ifade etti.

Terminalin, Güney Kıbrıs’ı, yakıt naklinde enerji haritasına yerleştirdiği yönünde değerlendirmede bulunan Papanastasiu, Güney Kıbrıs’ın coğrafik olarak Avrupa’ya ve Avrupa’dan devasa yakıt akışının olduğu Süveyş kanalı karşısında çok iyi bir stratejik konumda bulunduğuna dikkat çekti.

İlk aşamaya başlıca petrol ürünleri için (benzin, dizel, ısınma için kullanılan yakıt, gemi yaktı, uçak yakıtı ve etanol) 543 bin metreküp kapasiteli 28 yakıt tankının dahil olduğunu anlatan Papanastasiu, ikinci aşamada ise 54 bin metrekarelik deniz alanının doldurulmasıyla yaratılacak alana yerleştirilecek 305 bin metreküp kapasiteli 13 ham petrol ve mazot tankının yapılmasının planlandığını belirtti. Papanastasiu, ikinci aşamaya yönelik inşa çalışmalarının 2015’te başlamasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim