• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Laspar&Angst Pfister’den Türkiye’ye yatırım

Laspar&Angst Pfister’den Türkiye’ye yatırım
Türkiye’nin ve Avrupa’nın endüstriyel çözümler konusunda birçok ihtiyacını karşılamayı hedefleyen Laspar & Angst Pfister, önemli bir yatırım kararı alarak Bursa’da fabrika kurdu.

 

Endüstriyel sızdırmazlık ve kauçuk yedek parça alanında faaliyet gösteren Laspar Group ve Angst Pfister güçlerini birleştirerek Bursa’da fabrika kurdu. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikanın, Türkiye’nin ve Avrupa’nın endüstriyel çözümler konusunda birçok ihtiyacını karşılaması hedefleniyor.
 
Laspar & Angst Pfister ortaklığında kurulan yeni Bursa fabrikası ile ilgili tüm detaylar; 8 Ekim 2012 tarihinde Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu. Toplantı, Laspar Group Yönetim Kurulu Başkanı Saim Tosun, Angst Pfister Group CEO’su Christof Domeisen, Angst Pfister Group Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Martin Christopher Moore, Laspar & Angst Pfister ortaklığında kurulan yeni şirket Laspar Angst Pfister Endüstriyel Çözümler AŞ CEO’su Mustafa Tosun’un katılımıyla düzenlendi.
 
Bursa fabrikasına ilişkin görüşlerini aktaran Laspar Group Yönetim Kurulu Başkanı Saim Tosun “Ekonomik olarak gücün doğuya kaydığı bir dönemde bizler de üretime yönelik bilgi birikimimizi, Angst Pfister’ın satış alanındaki uzmanlığı ile birleştirdik. 1982 yılında Bursa’da kurulan şirketler grubumuzun bugün halkaları arasına eklenen bu yatırım ile kendi alanımızdaki uzmanlığımızı daha da ileri seviyeye taşıyacağız. Grup şirketlerimiz arasında yeni yatırımımız da önemli bir paya sahip olacak. Yeni kurulan şirketimizin; yakın bir gelecekte Avrupa, Asya ve Afrika pazarlarında büyük bir fayda sağlamasını ve yaratılan bu sinerjiden de büyük bir güç doğmasını hedefliyoruz. Öncelikle Bursa’ya ve dolayısıyla ülkemize böyle bir yatırım kazandırıyor olmaktan duyduğum mutluluğu da ayrıca paylaşmak isterim” dedi.
 
Türk pazarındaki iş ortaklığı imkânları konusunda yaklaşık 1 sene önce görüşmelere başladıklarını ve sürecin bu şekilde sonuçlanması nedeniyle de büyük gurur duyduklarını dile getiren Angst Pfister CEO’su Christof Domeisen da şunları söyledi: “Angst Pfister ve şirketleri 1920 yılından bu yana ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Laspar Group ile ortak olarak kurduğumuz bu şirket ile; Türkiye’deki mevcut işimizi Angst Pfister’in beş temel alandaki mühendislik yetkinlikleriyle geliştirmek ve Türkiye’de sızdırmazlık alanındaki üretiminin daha da başarılı olması iki önemli amacımız. OEM pazarının lideri konumundaki şirketimiz, Laspar Group ile beraber büyük başarılara imza atacaktır” dedi. Toplantıda, Angst Pfister Group’un Satış ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Martin Christopher Moore da Angst Pfister’a ilişkin detaylı bilgi paylaşarak, iş süreçlerini, müşterilerine sundukları teknik çözümleri ve Türkiye pazarına ilişkin görüşlerini aktardı.
 
200 kişinin istihdam edileceği Bursa fabrikasının ülke ekonomisi için önemli bir adım olduğunu belirten Laspar Angst Pfister Endüstriyel Çözümler AŞ. CEO’su Mustafa Tosun da “Toplam 4 bin metrekare kapalı alanda kurulan fabrika Türkiye’nin potansiyeline inanan Laspar ve Angst Pfister’ın ortak kararı ile Bursa’da kuruldu. 200 kişinin istihdam edileceği fabrikamızda; önümüzdeki 5 yıllık süreçte pazar payımızı yukarı taşıyarak ciro ve teknik personel sayısını da fabrikanın 6 kat büyüme hedefiyle doğru orantılı olarak artırmayı planlıyoruz. 5 yıllık süreci stratejik olarak planladık. 2017 yılına geldiğimizde 30 Milyon Euro ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Uzun vadeli hedefimiz ise, endüstriyel çözümler konusunda Türkiye, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerde sektör liderliğini yakalamaktır” dedi.
 
Endüstriyel çözümlerde Avrupa’nın önde gelen şirketi Angst Pfister ile ortak olarak yeni bir şirket kuran Laspar Group, başta otomotiv olmak üzere endüstriyel makine sanayii, denizcilik endüstrisi, tarım ve iş makineleri, inşaat sanayi, beyaz eşya ve raylı sistemlere kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim