• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Lassa 40. yılında Çin pazarına girdi

Lassa 40. yılında Çin pazarına girdi
Hakan Bayman, ihracat pazarlarını 75 ülkeye çıkarttıklarını, Lassa markasıyla Avrupa’da önemli pazara sahip olduklarını vurgularken, Hong Kong ve Çin pazarına da girdiklerini anlattı.

Hakan Bayman, “Dev Çin pazarında bile yerimizi aldık. Toplamda 3 milyon Lassa, 1 milyon da Bridgestone lastik ihraç ediyoruz. İç pazarda ise satılan her 10 lastikten 4’ü Brisa’dan çıkıyor” dedi.

 

Bayman: "Pazardaki iddiamızı sürdürülebilir kılmak adına bu yatırımı yaptık"

 

5 yıl içinde yüksek performans lastiklerinin payının artacağının öngörüldüğünü, bu yüzde de Lassa Phenoma’yı geliştirdiklerini anlatan Bayman, “Türkiye’de geliştirilip, pazara sunulan ilk yerli hız sınıfı lastiğimiz Phenoma’yı hayata geçirmekten gurur duyduk. Bu lastiklerin üretimi için özel teknoloji, tasarım ve ekipman gerekiyor. Pazardaki iddiamızı sürdürülebilir kılmak, ihtiyacı karşılamak adına bu yatırımı yapmaya karar verdik” diye konuştu.

 

"Ağırlığımız artacak"

 

Türkiye ve dünyada lastik pazarının yükselişte olduğunu, söyleyen Bayman, 300 milyon dolarlık yatırımla Aksaray’da kuracakları ve 2017’de üretime alacakları ikinci fabrikayla birlikte özellikle binek Otomobil lastiklerinde ağırlıklarını artıracaklarını kaydetti.

 

İzmit’teki ticari araç lastik üretimini artıracaklarını Aksaray’da ise binek ve hafif ticari lastikleri üreteceklerini hatırlatan Bayman, “Aksaray’da yıllık 4.2 milyon lastik kapasitesi olacak. İzmit’le birlikte toplam kapasitemiz 15 milyonu geçecek” dedi. Bridgestone ve Lassa’nın yanı sıra “Dayton” markasını da bünyesine katan Brisa, 2014 yılında yüzde 3-5 civarında büyüme beklenen Türkiye lastik pazarında en az yüzde 10 büyüme hedefliyor.

 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim