• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Lassa, Türkiye'yi karış karış gezecek

Lassa, Türkiye'yi karış karış gezecek
Lastik üreticisi Lassa yeni bir sosyal sorumluluk kampanyasına başlayacak.

Lassa, Türkiye'yi karış karış gezecek

Lastik üreticisi Lassa yeni bir sosyal sorumluluk kampanyasına başlayacak.

Lassa ekibi, ''Gözümüz Yolda'' projesi kapsamında uzun saatler boyunca, zor şartlarda görev yapan ağır vasıta sürücülerini, trafikte göz sağlığı konusunda bilinçlendirecek. Lassa, özel olarak hazırlanan Gözümüz Yolda Sağlık TIR'ı ile Türkiye'yi karış karış gezecek. Trafik emniyeti açısından büyük önem taşıyan göz sağlığının yanı sıra sürücüler, beslenme alışkanlıklarıyla ilgili de bilgilendirilecek.
 
Lassa'dan yapılan açıklamada, geçen yıl Bridgestone markasıyla gerçekleştirilen proje kapsamında 18 Temmuz-27 Ağustos 2011 tarihleri arasında 20 şehirde 31 noktaya gidildiği ve toplam 2 bin 170 sürücü ve kooperatif üyesine ulaşıldığı bildirildi.
 
2012 yılında hedef büyüten Lassa'nın, bu yıl içerisinde 37 şehir ve 50 noktada, 5 bin kişiye ulaşmayı planladığı belirtilen açıklamada, Petrol Ofisi tarafından da desteklenen proje kapsamında Gözümüz Yolda Sağlık TIR'ının, 16 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında Muğla'dan Artvin'e, Ordu'dan Adana'ya kadar 37 şehre uğrayacağı ifade edildi.
 
Proje kapsamında şoförlerin dikkat, görsel süreklilik, çevresel görüş, sinyal takip ve muhakeme yetenekleri hakkında uygulamalı testlerle bilgilendirileceği kaydedilen açıklamada, bu yıl göz sağlığı eğitiminin yanı sıra, katılımcılara vücut kompozisyon analizi de yapılacağı, bu sayede katılımcıların yağ-kas dengesinin kontrol edileceği analiz sonucunda kişiye özel beslenme egzersiz önerilerinin verileceği dile getirildi.
 
Brisa Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel, zor çalışma şartlarına rağmen büyük bir özveriyle emek veren sürücülerin, çoğu zaman kendi sağlıklarına ve güvenliklerine zaman ayıramadıklarına dikkat çekerek, bu durumun çok üzücü kazalara yol açabildini vurguladı.
 
Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO), dünyada her yıl meydana gelen trafik kazası kaynaklı 50 milyondan fazla yaralanmayı ve 1 milyon 300 bin ölümü, 'önlenebilir halk sağlığı sorunu' olarak kabul ettiğini anımsatan Bilsel, "WHO, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ve dünyada trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 48'inden sorumlu olan 10 ülkede Yol Güvenliği Projesi'ni başlattı. 2011-2020 yılları arasındaki sürenin 'Yol Güvenliği'nde Eylem 10 yılı' olarak kabul edildiği bu projeye büyük destek veren Türkiye, 2011 yılında aldığı önlemler sonucunda ölümlü kaza sayısında yüzde 4.13, ölü sayısında ise yüzde 5,53 oranında bir azalma kaydetti. Brisa olarak hedefimiz dünya çapında başlatılan 'Yol Güvenliği Seferberliği'ne uzun yol sürücülerimizle birlikte ortak olmak. Türk yöneticilerimizin özel gayretleriyle topluma kazandırılan trafik emniyeti bilincini artırarak hep birlikte sağlıkla ve güvenle yolumuza devam edebilmek" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim