• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Latek, Ambarlı'yı lojistik üssü yapacak

Latek, Ambarlı'yı lojistik üssü yapacak
Latek Lojistik'in hayata geçirdiği Latek Ambarlı Lojistik Üssü'nün ikinci etabı on beş gün içinde açılıyor.

Latek, Ambarlı'yı lojistik üssü yapacak

İhracatçıya daha ucuz ve kaliteli hizmet verecek olan tesis, Avrupa ile Ortadoğu ve Asya arasındaki ticaretin buluştuğu nokta olacak. Transit ticarette Türkiye 'yi lojistik üs haline getirecek olan liman yatırımının tamamlandığında yaklaşık 20 milyon doları bulması bekleniyor.

Latek Lojistik A.Ş., Marmara 'nın ihracat kapısı konumundaki Ambarlı'da yatırımlarına devam ediyor. Latek Lojistik 'in, temmuz ayında hayata geçirdiği Latek Ambarlı Lojistik Üssü'nde, ikinci etap tamamlanmak üzere. Yaklaşık 20 milyon dolara mal olması beklenen Latek Ambarlı Lojistik Üssü hakkında bilgi veren Latek Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan , tesisin uzak doğu pazarını Avrupa 'ya, Avrupa ve Amerika'yı da Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere bağlayacak bir ticaret köprüsü olacağını söyledi. Türkiye 'nin mallarını dünyaya rahat ve hızlı bir şekilde satabilmesi için misyon üstlendiklerini dile getiren Erdoğan, " Türkiye 'nin en büyük dolum depolarının da yer aldığı tesisimizin tüm etapları tamamlandığında; ürün birleştirmeden etiketlemeye kadar ihracatçının ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti karşılayacak" dedi.

İpek Yolu'nu canlandıracak proje

Latek Ambarlı Lojistik Üssü'nün, Uzakdoğu pazarını Doğu Avrupa 'ya bağlayan Silk Express projesinin bir parçası olduğunu söyleyen Levent Erdoğan , "Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı tarafından da desteklenen Silk Express, Latek'in de senelerdir üzerinde çalıştığı ve gündeme getirdiği bir proje. Silk Express, ihracatçıya ve transit ticaret yapanlara büyük katkı sağlıyor. İşadamlarımız, Çin ve Hindistan 'dan getirdikleri malları İstanbul 'da konsolide edip buradan Doğu Avrupa 'ya taşıyabilirler. Böylece Doğu Avrupa pazarına hakim olan Türkiye , doğu ve batı arasındaki en önemli lojistik üslerinden biri olacak. Bu şekilde devletin desteklediği tarihi İpek Yolu'nu canlandırma projesinin ilk etabı tamamlanmış olacak" diye konuştu.

Levent Erdoğan , konsolide işlemini ve dolum işlemlerini Ambarlı'daki tesislerinde yapmanın, ihracatçıya yüzde 10 ile 20 arasında maliyet avantajı sağlayacağını belirtti.

Türkiye 'nin dünya ticaret haritasını yeniden şekillendirecek Güce sahip olduğunu söyleyen Levent Erdoğan , " Türkiye 'nin mutlaka lojistik üs olma yolunda gereken her şeyi yapması gerekiyor. Latek Lojistik olarak tüm yatırımlarımızı bu temeli göz önüne alarak yapıyoruz" diye konuştu.

Latek Ambarlı Lojistik Üssü'nün en önemli özelliğinin müşteriye yönelik hizmet anlayışıyla çalışmak olduğunu söyleyen Levent Erdoğan ,"Liman, geçici depolama alanına da sahip olduğu için, ihracat direkt orada yapılmış sayılıyor. Şu anda 40 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı alana sahip tesisler, tamamlandığında 50 bin metrekare açık, 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim