• BIST 9705.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

LG,Türkiye’ye tekno fabrika kuracak

LG,Türkiye’ye tekno fabrika kuracak
LG Türkiye’de sıfırdan yatırımla ‘teknolojik bir ürün’ üretmek için fabrika kurmayı planlıyor. LG Türkiye Başkanı Cho, son değerlendirmeleri yaptıklarını, yeni teşviklerin kendilerine cesaret verdiğini söyledi.

LG,Türkiye’ye tekno fabrika kuracak

LG Türkiye’de sıfırdan yatırımla ‘teknolojik bir ürün’ üretmek için fabrika kurmayı planlıyor. LG Türkiye Başkanı Cho, son değerlendirmeleri yaptıklarını, yeni teşviklerin kendilerine cesaret verdiğini söyledi.

Güney Koreli teknoloji devi LG, Türkiye’de yeni bir fabrika kurmanın planlarını yapıyor. LG Türkiye Başkanı Calvin Cho, “teknolojik bir ürün” üretimi için düğmeye bastıklarını, karar aşamasına gelindiğini ancak rekabet şartlarını düşünerek ürünü ve planlanan yatırım miktarını şimdilik açıklamayacaklarını söyledi.

Cho, uzun zamandır üretmek istedikleri ürün için yeni teşvik programının kendilerine cesaret verdiğini dile getirdi. Türkiye’de Gebze’de Arçelik’le eşit ortak olarak klima ürettiklerini hatırlatan Cho, yeni ürünün ise bambaşka bir yerde sıfırdan yatırımla start almasını düşündüklerini açıkladı. Cho, “Hükümetle temasa geçildi. Bilgi alındı. Şu anda uygunluk değerlendirmelerinin sonuna geliniyor. Karar yaklaşık 3 aya belli olacak. Rakiplerimizin bunu bilmemesini istediğimiz için ürün ismi açıklamıyoruz. Hem Türk pazarına, hem de ihracata yönelik bir üretim düşünülüyor” dedi. Türkiye’de yatırım planında ekonomideki istikrarlı büyümenin etkili olduğunu belirten Cho, genç nüfus ve kalifiye işgücüne de vurgu yaptı.

Prada cep yok satıyor...

LG’nin 65 yıldır Türkiye’de bulunduğunu hatırlatan Cho, burada televizyon, ses sistemleri, beyaz eşya, klima ve cep telefonu işleriyle bilinse de, dünyada kimyadan finansa kadar çok farklı girişimleri olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de televizyon pazarında yaklaşık yüzde 20 payla ikinci sırada yer alan LG’nin 3 boyutlu televizyon pazarında ise yüzde 38’e yakın payla ilk sırada olduğunu dile getiren Cho, “Bizim 3D teknolojimizde pilli gözlükler kullanılmaz. Bu da başağrısı riskini ortadan kaldırıyor. Hatta artık çalışmalar gözlüksüz 3 boyutlu televizyon üzerine” dedi.

Türkiye’de LG bünyesinde 12’si Koreli 175 kişinin çalıştığını belirten Cho, geçen yıl 370 milyon dolar civarında ciro elde ettiklerini, bu yıl da ciroda yüzde 40 artış hedefledikleri bilgisini verdi. İtalyan moda devi Prada ile birlikte ürettikleri akıllı cep telefonlarının Türkiye’de çok tutulduğunu anlatan Cho, “Türkiye’ye birkaç bin tane getirdik. Satışlardan çok memnunuz” dedi.

Diplomatın oğlu Türkiye’de okudu

Calvin Cho, 1987’de başlayan LG macerasında kendisini ikinci kez Türkiye’de buldu. Tabii bunda Türkçe’yi çok akıcı bir biçimde konuşması da etkili. Cho babasının diplomatik görevi dolayısıyla ortaokul ve liseyi Ankara’da okuduğunu anlattı. 1993 – 1997 yılları arasında Türkiye’ye LG yöneticisi olarak dönen Cho, geçen yıl ise LG Türkiye Başkanı olarak atandı. Cho, sabah 7.15’te işbaşı yaptığını, işten arta kalan zamanlarda ya İstinye’deki evinden Boğaz’a inerek yürüyüş yaptığını ya da golf oynadığını anlattı.
Sık sık Akdeniz ve Ege’de tatil yaptığını söyleyen Cho’nun bu yılki planı ise Karadeniz kıyılarını gezmek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim