• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Libya vatandaşlarına vize zorunluluğu

Libya vatandaşlarına vize zorunluluğu
Türkiye, Libya ile vizelerin kaldırılmasına ilişkin mutabakat zaptını feshetti. 24 Eylül'den sonra Libya vatandaşları vize alarak Türkiye'ye gelebilecek.

Türkiye, Libya ile vizelerin kaldırılmasına ilişkin mutabakat zaptını feshetti. 24 Eylül'den sonra umuma mahsus pasaportlara sahip Libya vatandaşları vize alarak Türkiye'ye gelebilecek. Türkiye ile Libya 2009'da karşılıklı olarak vizelere kaldırmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Libya'daki mevcut siyasi belirsizliğin Türkiye'ye ve vatandaşlarına olabilecek yansımalarını ve güvenlik risklerini asgari düzeye indirilmesi zorunluluğu çerçevesinde, Türkiye'nin Libya ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasını öngören mutabakat zaptını feshetmeyi kararlaştırdığını kaydetti.

Libya makamlarına da 25 Ağustos'ta konunun bildirildiğini dile getiren Bilgiç, şöyle devam etti:

 "24 Eylül 2015 tarihinden itibaren umuma mahsus pasaportlara sahip Libya vatandaşları vize alarak ülkemize gelecek. Vizesiz seyahat imkanının kaldırılması, Türkiye'nin Libya halkına yönelik yaklaşımında herhangi bir değişiklik meydana geldiği anlamını taşımamaktadır. Aynı şekilde vize alma zorunluluğu kardeş Libya'dan Türkiye'ye seyahatleri caydıran bir adım olarak algılanmamalıdır."

Bilgiç, Libya vatandaşlarının, Türkiye'nin Misrata'daki başkonsolosluk ve Libya'ya komşu ülkelerden Mısır, Tunus ve Cezayir'deki büyükelçiliklere giderek vize başvurularını yapabileceklerini belirtti.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim