• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Libya'da THY ofisine kanlı saldırı

Libya'da THY ofisine kanlı saldırı
Türk Hava Yolları'nın (THY) Libya'nın Trablus Havalimanı'nda bulunan ofisine silahlı saldırı düzenlendi.

Dün akşam saatlerinde Trablus Havalimanı'na gelen eli silahlı saldırganlar, THY ofisini soymaya kalkıştı. Libyalı soyguncuların yaşanan kargaşa sırasında silahlarını ateşlediği ve saldırıda THY'nin Muhasebe Şefi Uğur Tezcan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

HIRSIZLIK AMAÇLI

THY ofisinde gerçekleşen hırsızlık girişimi sırasında satış şefi Nadide Nur Duman isimli çalışan da açılan ateş sonucu yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan Duman, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. THY Basın Müşaviri Ali Genç, saldırının hırsızlık amaçlı düzenlendiğini söyledi. Olayın ardından Trablus'taki Türk Büyükelçiliği de saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanması için Libya güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Olayın duyulmasının ardından saldırıda hayatını kaybeden Uğur Tezcan ve yaralanan Nur Duman'ın akrabaları ile sağlık ekibi hazırlanan özel bir uçakla Libya'ya hareket etti. Uçak yaralı vatandaş ile hayatını kaybeden vatandaşın naaşını aldıktan sonra Türkiye'ye dönecek.

BAŞBAKAN UYARMIŞTI

Başbakan Erdoğan, dün yaptığı açıklamalar sırasında Libya'daki silah sayısına dikkat çekmiş ve "Libya'da 22 milyon silah var. Libya'nın nüfusu ise 6 milyon. Libya her an ciddi bir tehdit altında" demişti. Başbakan'ın bu açıklamalarının ardından akşam saatlerinde THY ofisine saldırı düzenlenmesi Erdoğan'ı haklı çıkardı.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim