• BIST 9693.46
  • Altın 2507.077
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8134
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Libya'dan 64 kişi Seka Limanı'na getirildi

Libya'dan 64 kişi Seka Limanı'na getirildi
Libya'da yaşanan olayların ardından kendi vatandaşlarını tahliye eden Türkiye, bu ülkeden ayrılmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlara da yardımcı oluyor.

Libya'dan 64 kişi Seka Limanı'na getirildi

Libya'da yaşanan olayların ardından kendi vatandaşlarını tahliye eden Türkiye, bu ülkeden ayrılmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlara da yardımcı oluyor.

Libya'da yaşanan çatışmalardan dolayı da 17'si Türk toplam 64 kişi gemiyle Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki Seka Limanı'na getirildi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Libya'ya, Kızılay'a ait insani yardım paketlerini götüren Fergün Denizcilik şirketine ait "Fehim Bey" isimli gemi dönüşte aralarında çocukların da bulundu 23 Suriye, 17 Türk, 10 Libya, 5 Irak, 2 Lübnan, 2 Hırvat, 1 İngiliz, 1 Roman, 1 Ukrayna, 1 Polonya ve 1 Bulgar uyruklu toplam 64 kişiyi Taşucu'na getirdi.

Taşucu Seka Limanı'na getirilen yolcular Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke İlçe Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Taşucu Belediye Başkan Vekili Mesut Coşkun, Liman Başkanı Musa Balcı, Taşucu Gümrük Müdürü ve Gümrük Muhafaza Müdür Vekili Ömer Çokparlamış tarafından karşılandı. Geminin limana yanaşmasının ardından inen yolculara ise 20 kişilik Kızılay ekibi karanfil ile Türk ve Kızılay bayrakları hediye etti. Gelen yabancılara ise Kızılay gönüllüleri tarafından yiyecek ve içecek ikram edildi.

Mersin Vali Yardımcısı Hüseyin Parlak, yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti devletinin komşu ülkelerde yaşanan olaylar üzerine Türk Kızılayının insani yardım amaçlı yaptığı bir faaliyet sonucu gönderilen gemiyle oradaki Türk ve yabancı uyruklu vatandaşların getirildiğini kaydetti. Bunların Başbakanlık Acil Afet Durum Başkanlığı koordinesinde Türk Kızılayının yürüttüğü bir faaliyet sonucu gerçekleştirilen bir operasyon olduğunu ifade eden Parlak, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendisine yakışan büyüklük ve gücünü aynı zamanda insanlara duyduğu merhametle ortaya koyduğu faaliyet bu. İnsani yardım ve insanların yardıma muhtaç olduğu her yerde kendine görev ve sorumluluk bilme bilincinin bir sonucu olarak bu tür bir faaliyet girişildi. Bizde bu faaliyetin bir parçası olarak buraya geldik. Vatandaşların gitmek istedikleri ve uyruklarının ait olduğu yerlere ulaşmalarını sağlayacağız. Burada misafirimiz olarak bulunacaklar. Hazırlanan araçlarla da gidecekleri yerlere göndereceğiz" dedi.

Libya'nın Bingazi şehrindeki İngiliz okulunda İngilizce öğretmenliği yapan Peter Seddon'u karşılayan İstanbul'daki İngiliz Konsolosluk Hizmetleri Direktörü Susan Wilson, "Türk hükümeti İngiliz vatandaşların Libya'dan çıkması konusunda bize yardımcı oluyor. Gelen listede bir İngiliz vatandaşının olduğunu gördük. O vatandaşımıza yardım için geldik. Amacımız buradaki işlemleri bittikten sonra İngiltere'ye dönmesi için yardımcı olmak" dedi.

Türk Hükümetine teşekkür ettiğini belirten Wilson, "Türk hükümetine bir kere daha İngiliz vatandaşları Libya'dan kurtarılması konusunda gösterdiği yardım ve hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde birçok vatandaşımızı sağlam bir şekilde İngiltere'ye göndermeyi başardık" dedi. İngiliz Seddon da, Libya'daki olayların her geçen gün şiddetlendiğini kaydetti. Orada yaşanan olayların politik veya dini bir olay olmadığını, amacın Kaddafi'yi devirmek olduğunu vurgulayan Seddon, "Son günlerde olaylar çok şiddetlendi. Havadan ve karadan yapılan operasyonlarla çok sayıda insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye de devam ediyor. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yok. Dünyayı bu yaşanan vahşeti durdurmaya davet ediyorum" dedi. Libya'dan gelmenin mutluluğunu yaşayan diğer yabancılar ile Türkler ise oradaki yaşanan olaylardan kurtulup Türkiye'ye geldikleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim