• BIST 9561.21
  • Altın 2487.977
  • Dolar 32.5055
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Libya’dan dönen Türkler limanlara talip

Libya’dan dönen Türkler limanlara talip
Zafer Çağlayan’la Libya’ya giden 200 işadamı eli boş dönmedi. Görüşmelerden olumlu sonuçlar alan işadamları liman, enerji, inşaat ve gıdada yatırım için düğmeye bastı.

Libya’dan eli dolu dönen Türkler limanlara talip

Zafer Çağlayan’la Libya’ya giden 200 işadamı eli boş dönmedi. Görüşmelerden olumlu sonuçlar alan işadamları liman, enerji, inşaat ve gıdada yatırım için düğmeye bastı.

Libya'daki Ulusal Geçiş Hükümetiyle ülkenin sakinleşmesi yatırım planları olan Türk işadamlarını heyecanlandırdı. 200 kişilik işadamı heyetiyle Libya’ya 2.5 aylık bir dönemden sonra ikinci kez giden Türk Heyeti, denizcilikten inşaata, gıdadan tekstile kadar her alanda yatırım fırsatlarını kovalamaya başladı. Türkiye’nin kapasitesi en büyük limanlarından olan Mersin Limanı işletmecilerinden Uğursan Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Uğurbey Demir, bölgedeki en büyük üç limana Libya’nın sahip olduğunu anlatarak, bu limanları işletmek için talip olduklarını söyledi. Demir “Eğer anlaşırsak 300 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz. Libya’da gerekli teknoloji ve inovasyon altyapısı olmadığından mevcut limanlar zaten verimli kullanılamıyordu. Devrim sonrası teknik ve organizasyonel sıkıntılar daha da arttı. Biz de sahip olduğumuz know how’ı buraya getirmek istiyoruz” diye konuştu. Türkiye’de üç fabrikayla un üretimi gerçekleştiren Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ulusoy da, Libya’da fabrika kurmak istediklerini belirtti. Ulusoy “Burada taşların yerine oturmasının yanı sıra şartlar da olumlu gelişirse bir fabrika kurmak istiyoruz. 157 bin tonluk yıllık üretimimizin yüzde 65’ini ihraç ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dardanel de balık avlayacak

Bir süre önce Yıldız Holding tarafından satın alınan Dardanel de iki gemisiyle birlikte orkinos avcılığı için Libya’dan izin bekliyor. Dardanel Yönetim Kurulu Üyesi Esra Türkyılmaz yaptığı açıklamada “Buradan sadece biz yılda ortalama 12 milyon dolarlık ticaret planlıyoruz. Libya’da orklinos avcılığı için Türkiye’ye uyguladığı 500 tonluk kota var. Biz bunun 200 bin tonuna talibiz. Bunun için gerekli izinleri bekliyoruz” dedi. İsmini vermek istemeyen Kayserili bir işadamı da, hidroelektrik santralini Libya’ya taşımak istediğini söyledi. Kayseri’deki santral projesiyle ilgili görüşmeler yapan işadamı, Türkiye’de elektrikten para kazanılmadığını belirterek, yatırım patlaması beklenen Libya’da yeni yatırım yapmak istediğini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim